RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Extra 260 27% H9
Gabor:
Dok su deca namontirale motor ( provereno je sve ;namig da neko još ne pomisli neko zlo 4e )
Karči i ja smo počeli da prosečemo kapotaž. Prvo smi izmerili i označili gde treba da se seče
Mislio sam iseći ceo donji deo, ali brzo sam se predomislio. Prvo smo isekli gde dolazi glava motora
Namontirao sam auspuh, i izračunao sam gde treba da se napravi otvor
Na kraju skinuo sam zaštitnu traku, i ručno malo doterao ivice otvora
marko:
Kapotaz na toj Extri je veoma mrsavo odradjen. :'(
Ako zelis da izbegnes pucanje materijala i ljustenje farbe moraces da ga ojacas. :jaki:
Ja bih ga celog presvukao sa unutrasnje strane sa jednim slojem 50-80gr/m2 stakla i epoksijem.
Na mojoj extri nisam presvlacio ceo kapotaz, ali sam sa 160gr/m2 karbonom ojacao deo gde prolaze 4 srafa za pricvrscivanje kapotaza za trup, kao i sa trakom karbona sirine 2cm sve ivice od otvora na kapotazu koje sam prosekao za hladjenje.
Pozdrav, Marko. (pijemo)
Gabor:
--- Quote from: marko on March 01, 2012, 12:06:51 PM ---Kapotaz na toj Extri je veoma mrsavo odradjen. :'(
Ako zelis da izbegnes pucanje materijala i ljustenje farbe moraces da ga ojacas. :jaki:
Ja bih ga celog presvukao sa unutrasnje strane sa jednim slojem 50-80gr/m2 stakla i epoksijem.
Na mojoj extri nisam presvlacio ceo kapotaz, ali sam sa 160gr/m2 karbonom ojacao deo gde prolaze 4 srafa za pricvrscivanje kapotaza za trup, kao i sa trakom karbona sirine 2cm sve ivice od otvora na kapotazu koje sam prosekao za hladjenje.
Pozdrav, Marko. (pijemo)
--- End quote ---
Da, moraću to uraditi, jer dosta se savije materijal, pogotovo na mestima gde su otvori. Video sam na slikama kako si ti to rešio. Dodaće + težine na nos modela, ali moram to rešiti. Na kraju, stvarno ću morati prebaciti servo od vertikalca na kraj trupa kako si pisao i kako je i u uputstvu.
marko:
Tezina koju ces dodati je do 50 grama, sto je smesno u odnosu na celu tezinu aviona.
M. (pijemo)
mirce:
Na onaj zadnji otvor i na mali otvor od lonca auspuh možeš staviti rabit mrežicu. Ima da se kupi u svakoj gradjari.
Vazduh prolazi, a ne "zjapi" onolika rupa, mrežica je kamuflira... Mrežica ti neće ukrutiti kapotaž, ali će lepše izgledati.
Pozdrav
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version