RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Extra 260 27% H9

<< < (11/30) > >>

marko:
Ja mislim da ce smanjiti ili zatvoriti onu rupu na kraju .... ta sta ce mu tol`ka  :big smile

Marko  (pijemo)

Gabor:
Pre neko veče ojačao sam kapotaž sa dva sloja staklene tkanine od 80g./m2. Prvo sam ga izmerio da bih znao kasnije da koliko plus težine sam dodao na nos modela

posle je počelo mazanje

Gabor:
Danas sam odsekao višak staklene tkanine sa kapotaža i opet obradio ivice. Pošto sam dobio kritike na uglove prilikom sečenja, njih sam zaoblio

Izmerio sam kapotaž. Posle dva sloja staklene tkanine 80g./m2 težina je ispala 346g. E sad, da li je strašno ili nije...  mmmm

Sastavio sam model, i sve stavio na planirano mesto. Došao je trenutak istine, da vidim kako stoji težište

Kako vidite, to bi bilo to... Ali...
Kako sam trenutno stavio baterije (dosta je tesno, pogotovo za 3000mAh), rezervoar ispred bajoneta, ne bih morao dirati servo vertikalca...  mmmm

Ako npr. stavim spiner, veće točkove, ili poklopce za točkove, onda najverovatnije već treba da prebacim servo vertikalca skroz nazad, ali onda bih mogao bateriju servoa staviti na dosta pristupačniji deo, nasred trupa...  mmmm

mirce:
Nadam se da ćeš odseći onaj višak od auspuha...

Što se tiče težine, kad počneš da praviš warbirde, ta stavka ti uopšte više neće biti bitna.
Kila - dve, gore - dole, ta' ko mari o tome...  ;namig

Inače, ti još ne znaš, ali ja znam šta će ti biti sledeći model...  :mhm

Pozdrav

Mirče

marko:
Kapotaz si lepo omalao i tih 150 grama plusa nije strasno.

Sigurno je sada "tvrd `ko kamen" .

E, ali ja ne bih seko` onu cevku auspuha.

Te male dvotaktne drndalice su veoma osetljive na promenu izduva, a da ne pricam koliko ce da puca i prangija.

Kad ga je braca Kinez tako projektovao, samo zakaci i ne diraj.

To me podseti na onaj vic o Muji i svinjama u svemiru, kada Kontrola misije kaze Muji da nahrani svinje i ne dira nista. lol

Sto se tice polozaja servoa i baterija, to je  stvar licnog stila i kako god da odradis neces pogresiti.

Samo je najvaznije da kada sve stavis u avion prodjes bez olova. :big smile

M. (pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version