RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Extra 260 27% H9

<< < (14/30) > >>

baboher:
Posto se Zalivno polje redovno kosi sigurno ce ti trebati ti tockovi od 100 mm, jer sa ovima od 80 mm bice tesko sletanje...
bice pravo umece...  mmmm

tibeteagle:
Gabore stavi gumenu pločicu i ispod uški servoa. Sa ovim servom se dobije 4 komada i mora da ima sa obe strane ako želiš da ne prima vibracije u velikoj meri. Obavezno stavi i metalnu cevčice u rupe (obratno kao što je na slici) i ne treba pretegnuti!

Preporučujem ti da napraviš i servo saver - override polugu, ovako nekako...

Opruga ili silikonska cevčica kod servo kraka je potrebna samo ako je poluga prava. Ovo se može napraviti i tako da se negde na polugi napravi veći  "L" (kao na slici), "V" ili "Z" krivina.

Isto stavi i jedan poseban servo sa prekidačem za napajanje. Ako se nešto desi gas kontroli, možeš da isključiš motor u letu i sletiš jedrenjem, a inače ti ovo treba da ugasiš motor sa stanice posle sletanja.

;namig

Gabor:
@T.E., hvala na preporukama  ()-()

Pošto još nije ništa konkretno ugrađen, mogu lako promeniti, premestiti neke delove.
Juče sam pričao i sa Markom, i svakako preporučuje da prebacim servo vertikalca na kraj trupa. Mislim da ću to već danas odraditi...

Izveštaj sledi...

marko:
Gabore, na mom Sukhoi-ju su tockovi od 3.5" (9cm), a ti zelis na duplo manji avion da stavis 4" tockove.

Zasto?

Ako mislis da ce te ti veci tockovi spasti loseg/nepreciznog sletanja ili kao neko gore rece "ne pokosene trave" varas se.

Veliki tockovi su za neravne terene, a lek za visoku travu je motorna kosacica.

A ako imas prevelike tockove a uz to malo jace ti avion lupi o pistu, odskocice od piste kao da ima federe, a ne gume.

O estetici i da ne govorim, zamisli ribu od metar i po i sisama velicine dobra 6-ica.....groteskno :radioaktivno

Moja preporuka je da pokosis livadu i naucis da sleces, ako vec nisi....i stavi tockove koje si i dobio uz model, pa kapice i Extrica ce izgledati u njmanju ruku kao Kim Besinger.

M.  (pijemo)

P.S. ako si slucajno kupio ovaj tip tockova http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__4126__Scale_alloy_hub_rubber_wheel_4_0inch_.html
        zajebao si se.Jeste da je aluminijumski bandas, ali je njegov precnik isuvise mali u odnosu na precnik gume, a sama guma je premekana.
        Ti tockovi do 2,5"-3" su zadovoljavajuci jerbo su na modelu do 5kg, ali sve preko toga, po meni, je zesce sranje.

Gabor:
Marko, vidi ovako....

Opredelio sam se za veće točkove, jer kod nas je teren stvarno dosta loš, pa hoću da sam miran po pitanju točkova. Kapice sa točkova skidam 100%, jer sa njima ne kažem da nema šanse poleteti sleteti, ali mislim da naš teren nije pogodan da se lete modeli sa kapicama na točkovima.
Predprošle godine je jedna manja Extra (1800mm) se prevrnula baš zbog kapica na točkovima, ali možda je bilo neki drugi razlog, nemam pojma, nisam bio prisutan...

Inače da, naručene su ti točkovi sa tog linka, ali i još jedan par, pa ću videti koji više odgovara. Pazi, ja bi bio najsretniji da mogu leteti model sa fabričkim točkovima, koji su i sad na njemu. Ali dok se malo ne naviknem na njega, nekako.... sa ovim bi se osetio sigurnijim. Možda grešim...

Ako bi znao da ću model letiti više puta na Čeneju ili na 13.Maj-u, sigurno bih ostavio i točkove i kapice točkova. A ovako....
U svakom slučaju ostaje da kad idem na livadu ponesem sa sobom točkove i proverim kako se koji ponaša.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version