RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Extra 260 27% H9
Gabor:
Evo i par slika od juče...
Karči je stigao prvi do mene, napravili smo čorbu, namestili smo flašicu na stalak
povezao sam elektroniku i sa unimerom, za svaki slučaj, provetio sam bateriju i UBEC
posle je došao trenutak, da ga pokušam upaliti. Nakon par pokušaja, uspeo sam
Karči je pokušao da se sakrije od "vetra", ali nije uspeo. Kasnije su nam se pridružili Piću i Ervin
Preko vikenda, nastavljam sa razrađivanjem motora...
tibeteagle:
Gabore pazi na prašinu. Elisa podiže a ograda je vraća i lako može da se nađe u motoro. Polij dvorište ili bolje ga urađuj na travnatoj livadi. Ovaj stalak ti je baš dobar. Stavi 4 točkića i vozaj se. Zimi imaš motorne sanke. :big smile
mirce:
Pošto je motor kresnuo i lepo radi, ja bi ga montirao na model.
Potom bi ga još par puta upalio na modelu, ujedno bi video da li će se nešto otpustiti od vibracija i ako je sve OK, išao na letenje.
I Lacikina primedba za prašinu je skroz na mestu...
Pozdrav
Mirče
Gabor:
--- Quote from: tibeteagle on April 06, 2012, 02:31:51 PM ---Gabore pazi na prašinu. Elisa podiže a ograda ga vraća i lako može da se nađe u motoro. Polij dvorište ili bolje ga urađuj na travnatoj livadi. Ovaj stalak ti je baš dobar. Stavi 4 točkića i vozaj se. Zimi imaš motorne sanke. :big smile
--- End quote ---
Hvala za primedbu!
Posle smo ga palili na travnatom terenu, jer se komšija bunio da ne može da sluša vesti, i da se oseća dim u njegovom dvorištu :sljus
A za sanke... (work) Na nekom You Tube snimku sam video kako od ovog malo veće motore namontiraju na čamac, pa se "vozaju" po jezeru. A kao isto su testirali motor za neki model... :mhm
--- Quote from: mirce on April 06, 2012, 03:29:17 PM ---Pošto je motor kresnuo i lepo radi, ja bi ga montirao na model.
Potom bi ga još par puta upalio na modelu, ujedno bi video da li će se nešto otpustiti od vibracija i ako je sve OK, išao na letenje.
I Lacikina primedba za prašinu je skroz na mestu...
Pozdrav
Mirče
--- End quote ---
I ja sam tako mislio... Još par puta bih ga ipak palio na stalku, a tokom sledeće nedelje ga premeštam na model, pa provera, kontrola delova...
A posle pravac Čenej...
Gabor:
Da malo osvežim temu...
Posle prvog palenja, sutradan me je zezao motor, stalno se gasio...
Problem je vrlo brzo rešen, flašica je bilo prenisko. Namontirao sam rezervoar kako treba, sa svim potrebnim crevima
Od onda motor dobro radi, možda ću morati ler malo da doštelujem. Nakon što je potrošio litru goriva, vratio sam ga na model
Paljenje je dobio mesto ispod kutije motora. Ispod sam stavio parče sunđera da malo eliminiše vibracije. Na boku kutije prolaze i creva od goriva
Namontiran je i ventil za punjenje goriva. Pošto sam dobi nekoliko negativnih kritika u vezi onog ventila, odlučio sam se da ventil služi isključivo za punjenje a ne i za protok goriva prema karburatoru. U međuvremenu mi je stigao i čep za DuBro rezervoar, tako da ipak njega stavljam u model. Povezivanje rezervoara ide klasično, punjenje, odušak i karburator.
Sva elektronika je povezana, još danas treba da proverim sve još jednom i za vikend najverovatnije sledi proba motora na modelu.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version