RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

twist 40 H9

(1/5) > >>

jugamarko:
Da predstavim twist iz mog ugla,ako jos neko ima moze da se prikljuci i komentari iskusnijih su uvek dobrodosli.Da se malo prisetim,avion sam kupio od zajka na prolece,stigao je u kutiji lepo upakovan i neostecen.

Uploaded with ImageShack.us
Avion sm detaljno pregledao itrebalo ga je sklopiti za 15min i na livadu.
http://www.horizonhobby.com/Products/RelatedParts.aspx?ProdID=HAN2875&Category=Parts%20Listing#quickOverview
Ipak sam se odlucio da ga lepo pripremim sto je bogami potrajalo nekoliko dana.

jugamarko:
Deo oko motora sam premezao epoksijem,trebalo je skinuti motor,to se radi da drvo ne bi upijalo gorivo i masnocu i na taj nacin vremenom slabilo.Isto sam uradio i sa unutrasnjim delom gde su rezervoar i paterija,prijemnik...Inace uz model je isla i baterija,falio je propeler,tx,rx i gorivo.

Rezervoar sam dodatno ususkao u sundjer kao i prijemnik i rx bateriju.Na rezervoaru sam ispispisao markerom oznake da bi znao koliko tacno ima goriva.Motor za 10min srednjeg gasa potrosi 100ml glow goriva sa 10 posto nitra.

jugamarko:
Na servou za gas sam ostavio samo jednu polugicu da ne bi nekim slucajem zakacinjala o neke kabnlice.Kblice sam povezao trakom na nebi sve bilo raskupusano.Instalirao utisnicu za punjenje baterije,tako i je lakse onako bi morao da je stalno vadim.

Na drugoj strani je prekidac.

Krilo je iz jednog dela,prilicno lagano.

Obelezio sam koli je koje kablic za alerone ai ovako ne mogu da se uvuku u krilo.

jugamarko:
Krilo je za trup povezano na jednoj strani drvenim klinom,koji sam natopio super lepkom da se ne bi vremenom krunio i bio cvrsci,a na drugoj strani veza je plasticni sraf.Taj sraf nije zvezdast vec je imao jedan zares i onda mi je srafciger stalno spadao i nervirao me pa sam na krajevima tog zareza stavio epoksi.

Na krajevima krila sam stavio lepljivu traku jer sam primetio da se krila prvo tu ostecuju pri sletanju.

Napisao sam ime i br telefona ako izgubim avion.

I presvukao sam stajni trao folijom,ovako mi je lepse,jos da nabavim kapice za tockove.

jugamarko:
Koristio sam dvokomponentni epoksi od 5 min,kosta oko 500din ali dugo traje,kad se stvrdne kao kamen je.Drvo je mekano i upija prosuto gorrivio i masnocu i postaje teze i lomljivije.Ima ga u gvozdjarama,traziti univerzalni,crveni,ima i za metal.
Par slika trupa.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version