RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Sta kupiti... :)

(1/11) > >>

Punto Abarth:
pozdrav narode, nije me bilo duze vremena, a sad mi treba malo pomoci i sto se tice deljenja iskustava, i sto se tice potraznje za konkretnim modelom...

Mnogo sam nekih igracki naslagao do sad, a vecina stoji i ne koristi se, pa bih najverovatnije gledao da se resim svega, i uzmem jednu stvar, koja ce da se przi, ali ozbiljno... Zahtevi su sledeci:

1:8 (kompromis izmedju 1/10 kojih imam nekoliko i 1/5 kojih nemam ni jedan)
truggy (kompromis izmedju brzine i agilnosti buggy-ja i veceg rastojanja od tla truck-a. Ocu skacem vise, silujem jace)
JAK brushless
ultra cvrsta sasija
dostupnost i cena delova u Srbiji.

- vagam se izmedju direct drive prenosa i varijante sa kvacilom. Trenutno imam obe varijante, i moram da priznam da mi je direct drive mnogo zabavnija. Do duse, ukombinovana je sa brushless motorom, pa mozda i zbog same brzine, a i otimanja koje sam naucio da kontrolisem. Savet oko ovog izbora bi mi vrlo dobro dosao.

edit: 4WD vs RWD... Bilo bi jako lepo kad bih mogao da stelujem prenos... Recimo 30% napred, 70% nazad. Dosta cesto me moj 4WD brushless nervira, pogotovo na podlogama sa jacom trakcijom. Stalno tezi ka podupravljanju.

magic:
Moram da kazem da ti je razmisljanje ispravno. Kupovinom tragija dobijas masinu sa kojom puno toga moze da se radi, od trkanja na stazi do prelazenja preko raznih prepreka. Ja imam Inferno ST koji je konvertovan na struju i to ide kao ludo. Ono sto je mana tragija u odnosu na bagi je da se malo voze kao autobus, da je odrzavanje skuplje nego kod bagija i da malo vise trose struje u odnosu na bagi, znaci ne vise od 15 min voznje sa 4S 5000 30C.

Masina koju trazis da kupis u Srbiji sa adekvatnom dostupnoscu rezervnih delova neces naci. Ono sto se pokazalo kao jedina sprava koja moze da izdrzi maksimalno izrabljivanje (ko je makar jednom bio na Galovici zna o cemu pricam) su Kyosho masine, naravno cena adekvatna.

poz

Punto Abarth:
okidoki, serbija je onda izvan price... Ako da Bog/Alah/Buda/Cak Noris... Uskoro ce nam pustiti paypal, pa cemo moci da narucujemo bilo sta, odakle kod.

Elem, trenutno u razmatranju:

HPI Flux Truggy

jedan buggy mi zapao za oko: XTM Rail Buggy E, sad, meni je ime firme nepoznato... Ali ja nisam toliko jako u RC vodama. HPI (onroad) model imam, i za njihove sprave - samo reci hvale. Ali je i dosta skuplji od ovog XTM bagija.

Za kyosho sam cuo samo najbolje, ali njihov zvanicni sajt me toliko odbio, da se nisam nesto posebno unosio... Cini mi se da imaju samo 2 1/8 modela, i oba su bagiji. Ultima je RWD, a jos jedan je 4WD...

E sad, nije ni bagi van price, ali stvarno bih se dobro zamislio... Po nekom mom iskustvu, bagi je prava zabava samo na uredjenoj stazi. A ja bih da se vozim bilo gde, jer stazu nemam nigde u blizini.

Pitanje za kraj posta.. Podesavanje odnosa prednjeg/zadnjeg prenosa se kako sam skapirao, najcesce (ili jedino?) vrsi razlicitim viskoznostima ulja u diferencijalima. Ima li modela sa drugacijim, brzim sistemom? Posto menjanje ulja u diferencijalima mogu da radim kuci za stolom, ne bas negde na livadi, na pola zabave... A to je ono sto se trazi.

Sleser:
Pozz drugar...sto ti kazes za baggy modele treba naci stazu pa voziti.Dok truggy moze vec svuda. I ja sam pre neko vreme gledao ovaj XTM Raily ali sto si sam napomenuo marka je i meni nepoznata...ali ovaj HPI Truggy i  ja gledam za sebe pa se razmisljam...mada i Baggy Flux lepo igleda (malte ne kao Vorza al nesto malo slabije). Novi su modeli pa ih i nema bas svuda preko grane.

Bigneda:
Moj savet naravno ide za bilo koju verziju Kyosho-a ;)

Ali generalno ces dobro proci sa bilo kojom poznatijom firmom iako nemeju u ponudi gotov brushless model. Ansmann u ponudi ima jako jeftine kitove za preradu nitro modela u brushles (mislim samo na nosac motora, i kuciste baterije) tako da bukvaln obilo sta mozes dovesti u elektricni red !

Kyosho ima DALEKO vise modela od 2 1/8 i naravno nisu samo buggy-i, kad uhvatim vremena poslacu ti linkove da se malo vise obavestis ali recimo da ima desetine raznih 1/8 modela u ponudi.

Za pocetak opet preporucujem buggy, ili bar da probas oba pa odlucis sam. I nije neka drasticna razlika u upravljanju kao u ceni odrzavanja ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version