AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI

FPV moj prvi projekat

<< < (3/5) > >>

zgrujic:
Neki su ocekivali da ce ovde videti moje prve snimke iz vazduha, ali nista od toga. Crko mi je predajnik. Izgleda da nisam dobro navrnuo antenu, a te stvarcice riknu ako nemaju prikacen potrosac. Popizdeo sam. Sad sam u fazi potrage za drugim predajnikom ili za drugim video linkom. Mada cu mozda opet da aktiviram onaj kineski predajnicic, ali sada sa novom kamerom koja je izgleda odlicnog kvaliteta. Takodje mozda cu uzeti i predajnik manje snage. Testovi u stanu su pokazali dosta velike smetnje u prijemu radio signala upravljaca 40MHz. Verovatno je optimalnije uzeti manju snagu, i antenu sa recimo 8db za razliku u ceni.

Zdravko:
Vidim da su problemi oko RF tehnike, pa da pripomognem :D
Ne bi trebao imati smetnje od predajnika na 1,2G na prijemniku 40M, nikako. Moja Walkera nije imala nista
protiv nekoliko wati iz video predajnika u istoj sobi, pa zasto bi onda neki (verovatno kvalitetniji) drugi prijemnik imao? Moguce je da je tvoj predajnik malo "polivao" po frekvencijama pa se svasta desavalo.
To sada i nije bitno, ako treba, imam ja razne varijante predajnika i antena, a i najbolje je napraviti nesto po
meri, a to uopste nije komplikovano.
Te kineske igrackice uglavnom rade poprilicno slabasno, ali dovoljno od kapije do TV-a >:(

Ako nesto treba, vici ;D  uvek sam za akcije tog tipa.

zgrujic:
EH ZDRAVKO pa gde si bio do sada?

U pravu si, kineske zezalice rade do kapije, ali verovatno ima mogucnosti da se njihov signal pojaca? Jedno dobro pojacalo za kineski predajnik na 1.2GHz bi me poslalo u orbitu. Naravno, ako ne tezi vise od 50g sa kablovima. Ja nemam iskustva na RF-u, ali mogu da napravim plocicu i da zalemim komponente.

Zdravko:
Pa eto, nisam bas pratio sve teme na forumu :'(  kriv sam priznajem.

Ja sam nesto svojevremeno merio pa je ispalo 100g (kamera + predajnik + kutija), ali moglo bi i lakse.
Predajnik je bio 500mW i nije bio mali, oko 5x10cm plocica, ali tanak oko 1cm. Tako sam ga pravio.
Moze to i mnogo manje da bude. Ideja mi je da napravim jedan od 100mW kao kutija sibica. Naravno da
sve to moze i opet jos mnogo manje, ali ovako nesto moze da napravi svako ko zna da drzi lemilicu u ruci :)
Vec bi davno bio snimak iz vazduha, ali poznati nedostatak vremena i eto... >:(

Ako hoces, dobaci mi taj "crknuti" predajnik, mozda uspem da ga ozivim.

Mislim da se ne isplati praviti pojacalo za predajnik, bolje je ceo predajnik zameniti.
Skoro isti broj delova i velicina, a imas 2 kutije.

zgrujic:
Jesi probao da radis SMD?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version