AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI
FPV moj prvi projekat
Zdravko:
--- Quote from: zgrujic on July 28, 2008, 01:05:22 PM ---Jesi probao da radis SMD?
--- End quote ---
Jesam, sredinom 90-tih ;D
A radim i danas :D
Zdravko:
Danas mi je u gostima bio gorepomenuti Zgrujic sa svojim avionom. Pridruzio nam se i Saler pa smo malo leteli.
Ja cu smo par slika da postavim, a Zoran ce video koji smo snimali uzivo sa aviona. Zadovoljni smo snimkom, i nadamo se da ce sledeci put biti jos bolje.
zgrujic:
--- Quote from: zgrujic on July 10, 2008, 06:05:06 PM ---Posle muka sa jeftinim kamerama i Tx/Rx kineske proizvodnje (nikad ne uzimati prijemnik sa potenciometrom) konacno sam dobio opremu sa kojom cu valjda biti zadovoljan.
--- End quote ---
Elem pre nego sto postavim snimke moram da kazem da sam promenio misljenje o kineskim Tx/Rx. Test koji je Zdravko izveo je na kraju pokazao da nisu tako losi. Problemi koje sam ranije imao su izgleda nastajali zbog neprilagodjenosti kamere uslovima snimanja. Izmerili smo domet od oko 150-200m sa nekim zbunom tacno izmedju nas. Dalje nisam mogao od neke ograde, tako da je domet malo veci, ali ipak ne mnogo. Prijemnik i predajnik tokom ovog testa su bili na visini od oko 2m.
Znaci kineska kamerica je diskvalifikovana, dok ova nova radi jako dobro:
Jedino sto je teska celih 30g bez kablova...
--- Quote ---Moram da napomenem sledece:
Nakon otkaza predajnika sam pisao na adresu HobbyWireless-a, zaleci se na svoju nesrecu i ocekujuci nekakav odgovor. Verovatno sam ja spalio predajnik, ali mogli su bar da mi odgovore na mail. Zato vam ne preporucujem da saradjujete sa njima ako ne morate.
--- End quote ---
fenix:
Cestitke za uspjesan flight test,ocekujemo snimak, nadam se uskoro :o
zgrujic:
Evo i video, mada je kvalitet nesto podbacio nakon uploada...
http://video.google.com/videoplay?docid=3196184553229055305
Direktan link na Google Video:
video.google.com/videoplay?docid=3196184553229055305
Završni testovi u okviru mog FPV projekta. Zdravko i SaleR su mi pomogli da testiram i podesim opremu i snimim let.
Oprema:
Model Extra 330 EP sa brushless motorom i LiPo baterijom
Soni kamera
Kineski predajnik
Satelitski risiver
TV tuner kartica
Laptop
Novi Sad,
Vojvodina, Srbija
Sada sam na korak od FPV. Taj korak je vise mozda psiholoski nego tehnicki, ali ipak cu da izvedem jos jedan ili dva probna leta pre nego sto nakacim video naocari. Ni model nije bas za ovaj posao, ali uskoro stize Multiplex EasyStar pa ce to biti voznja iz fotelje.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version