RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
AFTER RUN ZAŠTITA GLOW MOTORA
Bigneda:
Pa videcu da ga slikam ali nije to nista specijalizovano za glow motore. To je mast u spreju i za razliku od recimo WD40 i slicnih koji rade i ciscenje a samim tim ne mogu dobro podmazivati vec ostane jako tanak film na delu, ovo ostavlja dosta vise masnoce kad se poprska, odlicno je za podmazivanje delova gde ima trenja na modelima, ja ih koristim za skoro sve na auto modelima i posebno lezajima posto dok pene lepo prodiru u unutrasnjos lezaja a kad ispari jedan deo ostane lep film masnoce kao druga komponenta. Plus je ovom dodato kao nekog teflona tako da bi trebalo da ima smanjeno trenje i bolju zastitu.
E sad ja eto probao i meni se vise svidja od originalnih fabrickih AFTERRUN proizvoda, bas zbog tog filma masnoce koje ostane a afterunovi su uglavnom prvenstveno rastvaraci ricinusovog ulja pa onda i malo podmazivanja i zastite. I posle jednih i posle drugih motore sam lako startovao i nije bilo potrebe za bilo kakvim prethodnim odmascivanjem.
tataBulik:
Možda je čak ovo uklanjanje - sagorijevanje i najbitnije u cijeloj priči, jer ulja ima raznih ali rastvorljivih alkoholom ili ricinusom?!
Mislim da sam to "pjenušavo" već negdje vidio po radionicama, hvala na predlogu.
srpska posla:
"Fabričko after run" ulje je u 90% slučajeva prepakovano hidraulično ulje- ulje za aut. menjače (ne za kočnice).
Dejan Dobricki:
--- Quote from: Bigneda on October 19, 2011, 10:07:13 PM ---Pa videcu da ga slikam ali nije to nista specijalizovano za glow motore. To je mast u spreju i za razliku od recimo WD40 i slicnih koji rade i ciscenje a samim tim ne mogu dobro podmazivati vec ostane jako tanak film na delu, ovo ostavlja dosta vise masnoce kad se poprska, odlicno je za podmazivanje delova gde ima trenja na modelima, ja ih koristim za skoro sve na auto modelima i posebno lezajima posto dok pene lepo prodiru u unutrasnjos lezaja a kad ispari jedan deo ostane lep film masnoce kao druga komponenta. Plus je ovom dodato kao nekog teflona tako da bi trebalo da ima smanjeno trenje i bolju zastitu.
E sad ja eto probao i meni se vise svidja od originalnih fabrickih AFTERRUN proizvoda, bas zbog tog filma masnoce koje ostane a afterunovi su uglavnom prvenstveno rastvaraci ricinusovog ulja pa onda i malo podmazivanja i zastite. I posle jednih i posle drugih motore sam lako startovao i nije bilo potrebe za bilo kakvim prethodnim odmascivanjem.
--- End quote ---
ako dobro razumem imas u wurthu ja je zovem tovatna mast u spreju ili HHS neki broj ne znam sad ali verujte mi obican odvijac kao wd je dovoljan, nije tu cilj podmazati motor u pravom smislu naravno ima i toga ,nego eliminisati metil koji je hidroskopan tj. upija vlagu pa vremenom ispari i ostaje vlaga pa se naravno javlja korozija
poz
Bigneda:
--- Quote from: srpska posla on October 19, 2011, 11:29:30 PM ---"Fabričko after run" ulje je u 90% slučajeva prepakovano hidraulično ulje- ulje za aut. menjače (ne za kočnice).
--- End quote ---
AT ulje, hmm nikad nisam pomirisao a trebalo bi da ima karakteristicna miris, za afterrun nisam gledao ali AT koristim za neke specificne diferencijale kao zamenu za ultraskupo 'fabricko'
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version