RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
SU 26, 21% size, benzinac 26-30cc...
tataBulik:
Radovane, model vam je ispao super, svaka čast (res)
Dali ste mi dodatni podstrek za gradnju modela, a možda i za izbor motora.
Ako sam dobro vidio na fotografiji, motor (cilindar) ste okrenuli bočno? Da li je to zbog položaja auspuha ili zbog izbjegavanja okretanja ka dolje što je valjda najlošija varijanta?
Još dva pitanja za vas (kad ste već bili ljubazni u prvom odgovoru): Koja je težina modela i koliko otprilike troši 1,8 4T (zanima me zbog izbora rezervoara)?
Slažem se sa DJBOJANOM u vezi sa gorivom i prljanjem, ali što se tiče paljenja i performansi..., imam KYOSHO 0,46cuin 2T i nakon što sam ga jednom uštelovao, pali svaki put iz prve i to ručno i ima izvanredne osobine u radu. 4T motori zaista imaju malo sporiji odziv na gas u odnosu na 2T, ali mislim da je to zanemarivo.
Mislim da je inače problem kod paljenja i benzinaca i glow motora samo štelovanje dizni i naravno ispravna smješa kod pravljenog goriva.
dimitri:
Hvala vam na pohvali mog modela :),
dobro ste zapazili,polozaj cilindra je orijentisan desno -bocno,zbog polozaja auspuha a i zbog izbegavanja teskoca
vec poznatih kada je cilinder orijentisan na dole.
Rezervoar je zapremine 500cc i sa tim rezervoarom leti 10min. + rezerva.Naravno ne radi motor svih 10min.
pod punim gasom ali u letenju je sadrzano i osnovno 3D letenje,kacenje na elisu i ostalo. Ja imam i Saito motore,
odlicni su ali ASP su kod mene bili isto tako dobri.Koristio sam gorivo sa 10% nitrometana, konkretno "Tornado".
Leteo sam i zimi po niskim temperaturama,tada koristim " on board glow driwer", tako podesen da ukljucuje napon
za svecicu samo kada je poluga gasa na "ler"-u.Motor je palio veoma lako,odlicno radio i u leru i preko svih rezima
gasa. Vazno je da se motor pravilno razradi, da ima svecicu OS-F, i da se fino nasteluje posle razrade.Moj model je
dosta tezak, 5.5 kg.u vreme kad sam ga ja pravio nie bilo moguce tako lako nabavljati iz inostranstva kvalitetne
materijale.Mislim da sa sadasnjim mogucnostima nabavke kvalitetnih materijal ne bi treblo da bude tezi od 5.0kg.
Pozdrav od Radovana.
zajo:
И мени треба 30кубика (pijemo) Ја чу Mintor 33cc
http://www.kingslynnmodelshop.co.uk/Engines_&_Accessories-Petrol_Engines_&_Acessories-Mintor_Engines/c22_135_257/p3198/Mintor_33cc_Single_Cylinder_Gas_Engine_%28Instock_Now%29/product_info.html
()-()
tataBulik:
Danas sam svečano počeo sa izradom gore pomenutog modela.
Nakon što sam sredio planove, razmjeru... odnio sam na rezanje laserom koji me je oduševio :big smile
Prvi put sam gledao proces rada i mogu vam reći da je veoma brz. Rezana je balsa od 3mm.
U Nikšiću se ovo naplaćuje od 0,3 - 0,5€ po minutu rada lasera u zavisnosti od debljine i vrste materijala.
Kompletnu šemu za SU 26 djelova od balse 2, 3 i 4mm je izrezao za 32min što je oko 10€ :)aplauz
Ja sam očekivao cifru od min. 30-ak eurića, tako da je rezanje laserom definitivno pravo rješenje za nas.
Zanimljiv podatak je i da je snaga lasera sa ovom glavom 10W!!!
Rekli su mi da im stiže i glava od 40W sa kojom se može rezati i bukov šper do 6-7mm.
Evo ga i vidoje (snimak je očajan, sa mobilnog, kroz zaštitno staklo...):
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&list=UUPT2SVuOSQt9y9Q9kxVYVHg&v=2a0vt5LpWFI
mirce:
E pa, sretan početak radova...
Pozdrav
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version