RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
SU 26, 21% size, benzinac 26-30cc...
misha:
Cestitam na prvim uslesnim letovima.
magic:
Svaka cast za prvi let jer nije lekao preci na mnogo veci model.
Model ti je bio previse "vrcav" i zato sto se tice otklona za pocetak ce ti biti dovoljno da low rate ima: 10 stepeni elevator sa 40% expo, 20 stepeni eleroni sa 40% expo i 20 stepeni vertikalac sa 20% expo. S obzirom da je model ispao dosta tezak za svoj raspon moras da napravis mnogo bolji i pazljivi prilaz za sletanje, nikako onako kao sto si to radio. Najbolje je da krenes sa malo vece visine u blago poniranje i onda ga pred pistom samo izravnaj i pusti. Izbegavaj dovlacenje pod gasom jer se na pocetku tako model jako lako prevuce.
poz
Bandi73:
Čestitke za prelepi model, pomno pratim tvoj rad, pošto sam se i ja upustio u izgadnju ovog modela. Nadam se da će i moja ptičica poleteti do sledećeg leta.
Veliki pozdrav i srećno!!! :)aplauz
tataBulik:
Hvala momci ()-()
Magic, tako sam nešto i mislio, stim što bih ja išao na još jači expo. Sve ovo me ne iznenađuje obzirom da su mu kontrolne površine skoro trećina nosećih!!!
Mislim da bi pravi probni pilot za "rasturanje" mog minulog rada bio Zajo (res) (pijemo)
Bandi, ako odabereš ovu skalu (24% ili cca. 1:4), kod mene imaš kalup za poklopac kokpita (vakumiranje), a i kalup za kapotaž će biti završen narednih dana. Obezbjedi materijal, a primopredaju ćemo već nekako smisliti.
Bandi73:
Hvala, ali uzeo sam da radim scale 21% tako da na žalost neće da valja jer sam u poodmakloj fazi izrade. Odradio sam sve komponente od balze, ostaje mi da odradim cockpit, a naravno da nabavim svu elektroniku i nađem odgovarajući motor. ( Kada bude malo viška para :( ). Odradio sam i kapotaž od staklene tkanine i epoksija ((dugapol set ) ( imaš pravo, žestoko miriše )) ali mi se ne dopada, i čini mi se da je pomalo težak. Moraću da ga ponovim, Ako ti nije problem kada počneš da ga radis stavi par fotki i malo objašnjenja jer mi tu fali malo znanja i iskustva. Interesuje me kako i od čega izrađuješ kalup i od kojeg materijala planiraš da radiš sam kapotaž?
Hvala unapred i pozdrav
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version