ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Baterije za risiver, servoe i paljenje motora
ivanmagd:
Hvala na odgovorima, Savo jeste to je ta cesna koju je Zajko prodavao, ja sam je kupio ali je zbog loseg stanja morala da ide na komplet restauraciju, u avionu osim servoa od elektronike nije bilo nista pa moram da dokupim dosta stvari da bi sve funkcionisalo, za motor ne znam kako je razradjivan i koliko dugo, kupio sam Still sintetic ulje za motorne testere i napravio mesavinu bezolovnog benzina i 3% ulja, motor sam upalio na nekoliko minuta za sada bas mnogo trese ali je elisa malo okrzana pa sumnjam da je ona uzrok vibracija, zasto je vazan kill switch? posle njega ide redno i obican prekidac, ovo paljenje po istom principu kao i to tvoje daje zvucne signale kada je pod naponom sve dok se ne okrene radilica ili motor ne upali, znaci nece se dogoditi da ostane pod naponom ako zaboravim na njega.
Sax ovaj uredjaj za koji si poslao link je koliko sam shvatio dual ubec 10-20Amp na izlazu (ako gresim ispravi me) koji pegla napon na 6V a zasto si pored njega korisito i Megabec?
Ili si Megabec koristio za CDI samo?
Onda koliko sam shvatio najbolje mi je da koristim dve Lipo baterije 2s od recimo 2000-3000mah sa dva Ubec-a od minimum 6A sto je donja granica, da pored obicnog prekidaca za napajanje CDI-ja stavim i elektronski kill switch i da sve servoe slobodno ubodem direktno u prijemnik. Baterija za paljenje mora da bude sto blize paljenju i svi linkovi koji prolaze pored paljenja da budu plasticni.
Hvala svima i bice jos pitanja.... (res) (res)
misha:
kao sto Gile rece, baterija napajanja elektronskog paljenja moze biti od 3 celije 1.2 (zenoa 20) pa do 6V
Mnogo korisnih informacija o postavljanje elemenata u u model, pocev od samog motora, rezervoara,
baterija i sl. imas u dva pdf fajla na ovom sajtu. Iako to nije motor koji ti imas, vecina stvari vazi za bilo koji benzinski motor.
http://www.toni-clark.com/index_en.htm
manuals / nstruction Manual Titan ZG 20 i
manuals / Instruction Manual Titan ZG 62PCI
saxpg:
--- Quote from: ivanmagd on October 24, 2011, 12:02:59 AM ---
Sax ovaj uredjaj za koji si poslao link je koliko sam shvatio dual ubec 10-20Amp na izlazu (ako gresim ispravi me) koji pegla napon na 6V a zasto si pored njega korisito i Megabec?
Ili si Megabec koristio za CDI samo?
--- End quote ---
Tako je Megabec koristim samo za CDI. To je s toga sto sam htio da paljenje bude kompletno odvojen sistem od prijemnika zbog mogucih smetnji.
Mozda za to nema razloga ali necu da rizikujem, bar u pocetku. Ja sam kompletnu struju pustio preko prijemnika (baterija/bec/prijemnik/servo) dok u slucaju powerboxa on napaja servoe direktno (baterija/prijemnik/powerbox/servo). Medjutim ja koristim FrsSky prijemnike koji imaju oznaku HV (High Voltage) tako da se ne bojim za prijemnik.
Sava:
Beli iz Šapca(Belgraf) ima takvu Cessnu u originalu, dosta sam radio na njenom poboljšanju tako da sam upoznat sa svim njenim delovima. :mhm
Sava:
Nisam odgovorio, zašto kill swich? Skoro se jednom našem kolegi zaglavio gas na maximumu na samom početku leta, pola sata se preznojavao jer ja morao leteti pod punim gasom dok motor ne potoši gorivo. Slučaj drugi- model sleće nešto se dešava i ide pravo prema publici, elisa 24", bežanija, srećom pobegli su. Da su imali kill swich... nisam ga ja izmislio niti sam njegov zaljubljenik. Ja i glow motore gasim sa stanice. (nene)
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version