RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
agusta 109 k2 mini titan
sova:
moj dobri drug milos mi donese ovu masinu da vidim mogu li sta da uradim sa njim tako se ja upustih u novi poduhvat poptavku za mene ovog prelepog helija!!!
milos mi je doneo u originalnom pakovanju doduse malo izlomljen al kompletan minin titan!
evo kako to izgleda a ja sam ga vec malo izlepio da ga kompletiramm da i ja vidim kako izgleda!
Uploaded with ImageShack.us
zatim sam dosao na ideju da uzmem gipsani zavoj i pokusam da napravim kalup od ova dva dela aguste!!
i to je na kraju ispalo (work) (work)
e onda mi se pojavi problem kako odvojiti kalup od stranica al na srecu cim se gips od zavoja osusio jednim trzajem se sve lepo razdvojilo i sad sam dobio kalup za oplatu aguste
zatim sam presao na cev repa
dosta je deblja od trex 450 pa nisam mogao sa njom da izvrsim zamenu a nisam hteo da je ispravljam nego sam uzeo cev od karbona od stapa za pecanje valjda nece puci ???? :hehe :hehe izmerijo duzinu isekao zlebove izbusio rupe i sad izgleda ovako!!
dalja ideja mi je da kupim poliester set i da uzmem tanje stakleno platno i nanaesem na kalup pa videcu sta ce ispasti!!
sve predloge prihvatam nemojte se stideti :_D :jaki: slobodno komentarisite i predlazite sta dalje bih trebao da uradim da popravim ovog lepotana!!
sova:
kupio poliester set ,nabavio tanko platno posto je onu sto se dobije uz set nekako jako debelo i ne moze se sa njim raditi ili ja ne znam :sljus,i sta se desilo po mene katestrofa mazao sam kalupe kremom al nije izgleda bilo dovoljno jer je poliester prosao kroz platno i gips ga upio jako malo je ostalo na platnu,tako da nisam uspeo da napravim ono sto sam zeleo!
imam pitanje za sve koji su radili sa "oracover" folijom dal moze da se nanese tj zalepi preko ovih plasticnih polutki od auguste kao sto se presvuce krilo od aviona??
saxpg:
Sa oracoverom ne mozes nista, on se lepi pod temperaturom, a ona ce unistiti kabinu jer je od plastike.
Napravi ponovo kalup kao prvi put, ali nanesi malo vise gipsa da bude jaci.
Potom imas dve varijante, jedna je da pokusas sa epoxi smolom umesto poliestera, a druga je da taj kalup koji dobijes skoristis da od njega napravis pozitivan odlivak (znaci kopiju kabine od gipsa) a onda pomocu toga pokusas da napravis kabinu od ABS plastike, ovako:
sova:
sad ono cudno pitanje gde se kod nas u srbiji moze naci ta ABS plastika??
sasa:
--- Quote from: sova on December 19, 2011, 11:17:47 PM ---sad ono cudno pitanje gde se kod nas u srbiji moze naci ta ABS plastika??
--- End quote ---
URADI SAM
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version