ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Problemi sa punjenjem
baboher:
Juče uveče sam leteo simulator celu noć i međuvremenu mi se i telekomanda ispraznila (na žalost :( ).
Odmah sam ga stavio na punjač. Dosad sam ga punio nekoliko puta ali nikad nisam imao nikakvih problema. Stavio ga da se puni kao i uvek. Telekomanda mi se još uvek puni ali prošlo je već skoro 1000 minuta od početka punjenja. imam telekomandu Futaba 6EX i punjač Ultramat 14 plus.
Šta preporučujete da uradim.?! 4e
U telekomandi imam bateriju od 1500 mAh a za sada je primio 12.234 V a uobičajeno primo oko 12.7 V.
Hvala lepo.
(<--)
Gatti.Gatozza:
Ono što tebe zanima je to koliko je mAh primio. Šta si postavio kao vrednost za punjenje?
baboher:
postavio sam ga da puni sa 0.10A
MIslim to smo postavili sa Gaborom dosad je radio, uvek ga je napunio u roku od 3-4 sata a sad ga već puni više od 12. Sada je trenutno na 1061 minuta
baboher:
Da li neko može da mi kaže šta bi trebao da radim...???!!!
(<--)
branek:
Da bi dobio pravi odgovor, moraš da daš više informacija: Koji je tip baterije, koliko ćelija, koliki kapacitet. Zatim koji punjač? Kako je podešeno sve?
Po onome što sam zaključio, a možda grešim jer nisi bio dovoljno deskriptivan, to je NiMH baterija, i sasvim je noramlno to do sada što se dešava. Ranije ti očigledno baterija nije bila skroz prazna i/ili puna, jer se sa 0.1A ne može napuniti za 3-4 sata. Ako je baterija 1500mAh, kao što si napisao, puniš je sa manje od 1/10C. To znači da bi se skroz napunila mora se puniti bar 15 sati. Tako da ostavi ti to i dalje, i prati šta se dešava.
Uz svu želju da se pomogne, i dobru volju moguće je da nešto od navedenog nije tačno, tako da je OVO JE SAVET KOJI JE DAT NA OSNOVU INFORMACIJA DOBIJENIH OD TEBE. JA, A NI RCFLY4UM NE PRIHVATAMO NIKAKVU ODGOVORNOST.
Pozdrav
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version