RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Edge 540 by Seagull Models
magic:
--- Quote from: djbojan on November 20, 2011, 12:56:12 AM ---Joj kad vidim da treba da dam 300eu za 6 servoa muka me hvata, a imam dva velika modela :sljus
--- End quote ---
Lepota velikih modela je sjajna ali je ceh pozamasan ako covek zeli da uradi stvar ljudski. Dobro je sto se sekiras oko stanice i sto zelis da uzmes dobre servoe. Vise puta sam ranije napomenuo da kod velikih modela najmanja stavka na kraju ispadne sam model a da oprema tu bude najveci ceh. Cisto za utehu, ja sam za F3A od 2m dao za 6 servoa 700Eur, ali to je to, bolje nema, i zavrsio sam vise sa tom pricom, mogu samo da se sele sada iz modela u model.
poz
marko:
--- Quote from: magic on November 20, 2011, 09:35:10 AM --- i zavrsio sam vise sa tom pricom, mogu samo da se sele sada iz modela u model.
--- End quote ---
Ne bih se slozio sa ovom tvrdnjom Magic. (nene)
Servoi su potrosna roba, kao i u ostalom sve na avionu.
Kada letis penzionerski, da, onda servo moze da traje dugo, ali ako avion kidas, onda, na zalost ne, mada to i sam znas :mhm
U pravu si u jednome, dobar servo se pise Futaba, ali sam sprzavao Futabine serove isto kao i servoe manje poznatih brandova.
--- Quote from: djbojan on November 20, 2011, 12:56:12 AM ---Joj kad vidim da treba da dam 300eu za 6 servoa muka me hvata, a imam dva velika modela :sljus
--- End quote ---
Bojane, pa `sto si onda kupovao `tolke avione lol
djbojan:
Marko vise mi se svidjaju tvoje konstatacije, sve je potrosna roba i menja se u neko dogledno vreme,
nisam poklonik misli da nesto preplatim pa se vencam sa tim,
sve ima svoj vek trajanja,
a sto se tice kupovine modela, pa imao sam neke uplate na paypal prijatelja,
a da povucem pare sa paypala ovi iz EU ti uzmu 24% , pa sam onda pazario modele sa tim novcem.
Ali mislim da cu sad prvo finishirati ovaj Edge 540, a kasnije i Extru, ne mogu da trosim toliko novca na modele,
osim ako je bas novac sa paypala koji je zaradjen uslugama putem interneta ;namig
Prvo cu pazariti servoe i stanicu spektrum dx6, koja je dovoljna za avion sa svojim funkcijama.
A sto se tice powerboxa, pa to je preterano skupo pa cak i na HK,
posto mi je struka elektronika napravicu ga sam posto sam video da su ljudi uspesno pravili i da niko nije imao problema zbog njega.
zajo:
Imas HD servoje ako oces jeftino (pijemo)
http://www.throttlestore.com/radio_equipment/servos/power_hd_9110mg_digital_10%2c5kg.aspx?lang=EN
DX6 ????? Pa domaci powerbox, jeftine servoje (nono) recipe for disaster :mhm
djbojan:
Ma neeee, za powerbox sam poludeo kad sam video da je 200eu, ali ima ih i na ebay-u za mnogo manje.
Sad staje sve, nista ne kupujem, imam celu zimu da trazim, skupljam informacije i novac.
Svaki savet i kritika su dobrodosli.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version