RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Moja nova jedrilica

<< < (3/7) > >>

MIX3:
Pozdrav svima, ja sam novi na ovom forumu.
Imam nesto malo iskustva i opreme, a ova jedrilica mi se jako svidja.
Interesuje me da li se moze uraditi od stirodura?
Koji je profil krila? Da li ima neko gotov plan?
Unaprijed hvala  (<--)

nenadejno:

--- Quote from: MIX3 on May 23, 2012, 09:55:43 AM ---Pozdrav svima, ja sam novi na ovom forumu.
Imam nesto malo iskustva i opreme, a ova jedrilica mi se jako svidja.
Interesuje me da li se moze uraditi od stirodura?
Koji je profil krila? Da li ima neko gotov plan?
Unaprijed hvala  (<--)

--- End quote ---

Pozdrav i dobrodoshao! (pijemo)

Sve se moze uraditi od stirodura ako se istretira pravilno (presvuce staklenom tkaninom ubaci karbonska ramenjaca itd ili sendvic balsa-stirodur-balsa), a sto se tice profila pomenut je gore kao i setap koji je montiran na nju ( profil nije za termiku namenjen je za jaci vetar i padinu). A kompletna jedrilica je vlastite proizvodnje odnosno od samog plana do realizacije :)

Savet moj ti je da prvo odlucish sta zelish od modela odnosno jedrrilice, dali termicku i laku da lovish termiku ili brzu i probojnu za vetar- padinu pa prema tome trazis plan i upustash se u izgradnju.

nenadejno:
Resio sam da joj promenim trup zbog montaze jaceg motora i vishe prostora unutar trupa zbog bolje ventilacije. KDA 22-20L motori su odradili svoje  U jedrilici su bila vec dva motora KDA 22-20L prvi se pokazao dosta dobro trajao e skoro godinu dana a promenio sam ga jer pri loma sklapajuce elise na samom startu osovinica motora se iskrivila i jedna zica valjda zbog vibracije se umotala oko rotora i motor je totalno pregoreo, a drugi je trajao samo dva starta i raspao se, popustio stator odnosno odvojio se na dva dela. Znaci kako ti se trefi.

Odlucio sam se da trup uradim sa lost foam tehnikom jer nemam bash nesto namere da vadim kalup i razvijam proizvodstvo :)
Koristicu tkaninu iz HK medium tezine.

Prvo sam shablonima konturno isekao vrelom zicom izgled samog trupa, a kako bi provukao karbonski stap i centrirao ga tacno na mesto  probusio sam po duzini rupu isto tako vrelom zicom sablonima postavljenim na pocetak i na kraju bloka stirodura. Skalperom pa smirglom poceo sam oduzimati delove pazeci pritom da konture modela budu zadrzane.

Ako ima neko nekakvu sugestiju slobodno pishite jer sada radim cisto iz radoznalosti da vidim kako bi to izgledalo na kraju.

nenadejno:
Na dnu trupa sam namerno ostavio visak stirodura tako da linija koja ide po duzini modela uvek je paralelno postavljena sa tablom na kojoj radim

MIX3:
Odlicno!! Imas li sablone i dimenzije da prepisem (ostampam)? Pozz  (<--)  (<--)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version