RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Moja nova jedrilica

<< < (6/7) > >>

nenadejno:
Prvi sloj staklene tkanine postavljen i osushen. Nakon celosnog sushenja sledi malo smirglanja pa postavljanje drugog sloja tkanine. inace sam zadovoljan kako je ispalo sa prvim slojem jer sam model trupa u zadnjem delu ima iskrivenja koja su malo komplikovanija za postavljanje tkanine. Ceo trup sam umotao selotejpom da se smola i tkanina nebi zalepili na stirodur. Tkaninu sam sekao na 4 jednaka dela sa 450mmx50mm duzine i postavio prvo dve na bocnnim stranama po duzini trupa. Posle vremenskog razmaka od jednog sata oblozio sam gornju i donju stranu i na sve to namotao ceo trup najtanjim selotejpom i ostavio da se osushi

nenadejno:
Posle dva neuspela pokushaja sa nanoshenjem tkanine tj. epoksija u dva navrata provalio sam da je ucvrshcivac zeznut i nije uopshte radio svoje  :(
Prvo sam pomislio da nisam pogodio odnos smole i ucvrshcivaca ali se na drugom pokusaju pokazalo da nije to problem i normalno inat me uhvatio pa  treca sreca  (yay) prvi sloj je sad kamen i sledi smirglanje pa karbonske trake pa drugi sloj tkanine pa smirglanje i na kraju farbanje.

nenadejno:
Stirodur sam izvadio veoma lako otvorivsi malu rupu gde nalezu krila i polako vadio komad po komad velikom pincetom :)

Stirodur i cev su se lako odvojili jer pre nanoshenja tkanine i epoxija bili su oblozeni selotejpom.

nenadejno:

Ima josh dosta rada oko kabine i postavljanja nosaca motora i dosta shmirglanja .
Ispalo je OK za prvi trup:)

nenadejno:
Mali update, uradjen rub gde kabina naleze na trup, ulepljena karbonska cev i ulepljen nosac motora i mesto gde dolaze rupe za montazu krila od 2.5mm aviospera ojacanim  tkaninom

Pozdrav!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version