RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Losi 8IGHT-T 2.0 truggy

<< < (27/31) > >>

matovic:
Ja sam konacno juce, posle mesec ipo dana, nasao vremena i zamenio veliki zupcanik na zadnjem diff-u kao i mali pinion koji ide na kardan. Taj mali pinion mi je zadao gomilu problema, jedva sam ga skinuo posto je toliko zapekao sa lagerom i glavom sa druge strane da sam na kraju morao da ga lupam cekicem  (work)

Stigle mi nove baterije pa sam ih razradjivao, dakle gas na 50-70% jedno 10-15 min... pa sledeci par i tako u krug. Posle jedno 15 min crkne mi servo... onaj famozno skupi kinez XQ Power... crkao motor  :jaki:

Zemenim ga i stavim rezervni turnigy sto sam imao kod sebe... posle 3 min voznje ode i on  :)aplauz

Dakle sjajan i uspesan dan. Druga stvar je sto je motor posle 10 min voznje na 70% gasa bio oko 100C (mislim da mi laze IC temp meter ali je bio blizu te cifre). Pinion 12 zuba, spur standardno 45, gas ni u ludilu do kraja i opet motor na skoro 100C. Spoljasnja temp je bila tu oko 30C. Orion combo vortex R8 motor 2050KV, ESC setovanja na default-u.

Treba da mi stigne drugi truggy sa Mamba Monster/Neu-Castle 2650kv Motor Combo, pa sta tu treba da stavim 5 zuba pinion?  :_D

Bigneda:
Najverovatnije ti je pretegnut servo saver ! bolje ga popusti maksimalno i izgubi na upravljivosti ali ces ustedeti gomilu na servoima :) Osim na pravoj utabanoj stazu nema smisla stezati servosaver posebno po ovim nasim 'gudurama'...

p.s. ne bacaj te servoe sigurno ce nekom zatrebati za delove ;)

magic:
Slazem se sa Milosem sto se servoa tice.

Koliko ja znam standardno setovanje na ESC od Kyosho seta je meduim i to sigurno dize temperaturu motora. Moje iskustvo sa temperaturom motora je da sa XK4074 i sva setovanja na Turnigy ESC-u na minimumu i 12/45 zupcanicima, spoljnom temperaturom od 30 stepeni temperatura motora posle nekih 10 min voznje u trkackom tempu temperatura motora bila oko 70 stepeni, tj. gornja granica za moj ukus, tako da ja definitivno stavljam i kuler koji ce sigurno znacajno smanjiti temperaturu.

Sta ces sa motorom od 2560kV videces kada dodje, po meni pinjon maksimalno od 10 zuba.

poz

matovic:
@bigneda

Verovatno... promenio sam plasticnu servo ruku i stavio alu, ali nisam proveravao servo saver. Vozio sam krug na placu u precniku od oko 10-15m, dakle nije bilo skakanja, udaranja itd... samo u krug tako da mislim da jednostavno nisu adekvatnog kvaliteta i snage za auto od 4.5kg. Oba su bila vrela po crkavanju, oko 70C temp!  (:sok:)

@magic

Nemam programator za orion a ni uputstvo :(... moze neko da baci link za jedno ili drugo ali za stariju verziju orion ESC-a? Nisam uspeo da nadjem na netu za stariju verziju, samo za novu e sad ne znam jel to isti djavo?

Mamba combo koji mi stize je 2650kv, mnogo znam, ali sam ga pazario neverovatno jeftino na ebay-u i to nov za 168 EUR  :big smile

Problem sa pregrevanjem oriona je verovatno to sto je 3674 size, sa mambom koja je 4284 trebalo bi da se daleko manje greje i napreze... ali videcemo na stazi. Imam neki hladnjak i cooler pa cemo videti kako ce se ponasati temp sa tim.

Za ovaj drugi truggy sam uzeo Savox SA-1283SG koji je 30kg, dosta pozitivnih komentara na netu sto se tice ovog serva.... pored hitec 7955, sta jos preporucujete u ovom cenovnom rangu?

Hvala i pozz!
 (pijemo)

Bigneda:
Savox 1256tg radi odlicno posao i nije skup, oko 40-50eu u D.M.T.-u ako se dobro secam i za te pare apsolutno nista mu nije ravno :)

E sad, taj kinez bi ustvari trebalo da je izvorna varijanta Savox- koliko se secam, i jos ga ima u Team orion varijanti a mozda i jos neka za koju ja ne znam :) (isto kuciste i performanse a razlicite nalepnice i cene od 40-100eu)

Po mom iskustvu za truggy je dovoljno 15kg a optimalno 20kg, sve preko toga ide na ustrb brzine ili opterecenja baterije, za ove jace preko 15kg trebaju i JAKO dobre baterije bar neke life ili HV lipo ako ih servoi podrzavaju a to opet dize cenu celog sistema drasticno...

Ovaj drugi sto si 'pokvario' ja koristim na vecini Buggy modela i na par Truggy, nije za takmicenje ali za TE pare ne postoji apsolutno nista da se kupi a da i priblizno tako dobro radi ;)

Sto se opterecenja tice ja bi na tvom mestu proverio ceo sistem za skretanje, podmazao i uverio se da apsolutno u svim polozajima prednjih viljuski sve ide JAKO lagano i bez opterecenja ! tek onda bi zakacio servo, i uz omeksavanje servo savera do maksimuma skoro sam siguran da problema ne bi vise trebalo da bude.

Prosle godine sam i ja ostao bez svoja 3 najbolja servoa u 2 nedelje :) zategao majstor sve servosavere ko na profi stazi a terao po kardrmi na Galovici i eto epiloga...
Sad su svi na minimume, skrecu dobro a jos ni jedan nije crkao a ozbiljno se vozilo...

Takodje proveri napon koji dolazi do servoa, zbog jednog neispravnod ESC-a sam isto ostao bez par servoa jer su dobijali mnogo veci napon nego sto su mogli da podnesu :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version