RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Losi 8IGHT-T 2.0 truggy
matovic:
Konacno mi je stigao model posle 2 meseca cekanja :sljus... pa da krenemo
- Losi 8ight-T 2.0 RR
- Losi 8IGHT Electric Conversion Kit
- Servo XQ S4016D Coreless Digital Titanium Gear Servo 18.5kg/cm @ 6v, 21.8kg/cm @ 7.2v
- Stanica Futaba 3PKS FASST 2.4gh (hvala bignedo ;) )
- Receiver Futaba R603FS 3-Channel 2.4GHz FASST
- Gume Pro-Line Badlands 40 Series 3.8" M2
- Felne Pro-Line Yellow Velocity VTR 4.0" Zero Offset
- Popune Pro-Line VTR Closed Cell 1/8 Truck Inserts
- + original Losi tockovi koji su dosli uz model
- Brushless combo Orion Vortex R8 2050 KV, 120A ESC (za sad)
- Diff silicon oil Associated 10k (centralni), 7k (prednji), 3k (zadnji)
- Threadlock Losi blue
Model je uzet polovan i u dosta dobrom stanju je, skoro pa nove gume, maska u prilicno losem stanju i izlomljena skroz (i izlepljena sa unutrasnje strane)... no vec sam narucio novu :)
Sad malo slike:
Poskidao sam sve sto ne treba :)
Maska uzas
Pocetak konverzije
Losi kit je naravno vrlo kvalitetno uradjen mada nije sve perfektno. Battery tray je morao malo da se "nategne" da bi leglo sve kako treba ali nista strasno. Neki delovi nitro nosaca motora se zadravaju (desni nosac) i delovi centralnog diferencijala. Ono sto me je po malo razocaralo je da veliki zupcanik (spur gear 45T) koji dolazi uz elektro kit je plasticni. Originalni nitro spur je metalni i 50T. Ono sto je takodje malo bezveze je da uz Losi-jev elektro kit max moze da stane 45T spur gear, mada verovatno uz neko budzenje moze i veci.
Centralni diff po otvaranju je u super stanju. Nema podloski na spoljnim stranama zupcanka sto je pozeljno mada mozda i nije toliko bitno jel u njega ide silikonsko ulje ??
Nosac motora je vrhunski uradjen
Malo lufta izmedju pinion i spur gear-a :)
Malo merenje tezine tockova, Losi vs Proline Badlans MT. Lepak za gume koji sam koristio je Pro-Line Premium Blend CA Tire Glue (Medium, 15-20 sec). Kao sto se vidi na slici (desno) prilicno lose izgleda posto je lepak na sve strane ali sve se skine skalpelom kad se dobro osusi. Kontao sam da imam 15-20 sekundi da namestim gumu lepo ali bogme posle samo 2-3 sekunde nemozes je mrdnuti pa je nastala panika (:sok:)... toliko o specifikaciji "Medium, 15-20 sec" :big smile
Skoro pa gotova konverzija
Problem oko servo ruke. Model je dosao sa Losi alu servo horn koja ne pase na servo pa sam iskoristio plasticnu koja je dosla u kompletu sa servom. Naravno privremeno resenje jer ce garant puci pri prvom doskoku :)
I za kraj komplet sa pink maskom :P
Toliko za sad, prednji i zadnji diff nisam jos otvarao pa nastavak sledi.... :big smile
Sve u svemu jako sam zadovoljan sobzirom da je model dosao polovan.
Poz!
magic:
E pa ovo izgleda mnogo ljuto (res). Kako sada stvari stoje bice barem 5 Losi tragija na prolece, 3 na struju i 1 nitro, samo nam se jos Dule nije opredelio.
Lepo sto si sve predstavio na ovaj nacin. Samo mi se cini da ti je zazor izmedju zupcanika prevelik, obicno je dovoljno da se kod zatezanja stavi parce obicnog papira izmedju i tako zategne, onda ispadne ispravan zazor. Isto tako po uputstvu ulje u difu treba da prekrije planetarce!
Koje ces ulje u amortizere?
Koje nazubljenje koristi Savox, neko svoje ili je Futaba/Hitec/JR? Sto se rucice tice slazem se, obavezno stavi nesto jace!
Kada kazes da maksimalni veliki staje od 45 zuba gde je problem, mislim gde je tesno? To nije nista strasnio ako i jeste tako, to je 10% razlike, znaci jedan zub manje na malom zupcaniku resava stvar. Inace svi proizvodjaci stavljaju veliki plasticni kod elektro modela jer su mnogo tisi od metalnih.
poz
Bigneda:
Odlican 'rewiev' :)aplauz
Nisam sve zapamtio al evo par komentara ;)
-sto se plasticne ruke tice ne brini, NECE puci pri prvom doskoku, vecina nas je to vozila i po vise sezona ;) cak sta vise ja sam pre za dobru plasticnu nego alu, jer kad treba da se savije i pukne bolje ona nego servo od 50+eu ;) ...a u normali bi servo-saver trebalo sve to da preuzme na sebe, naravno ako je ispravan i dobro podesen !
-Sto se tockova tice ove sa sitnijom sarom su pun pogodak a one 'kramponke' se bas i nisu pokazale za nase uslove, cak i po specifikaciji su usko ogranicene mmmm
-i ono sto mene zanima STO pinion od 16 zuba ? zar to nije malo predugacak prenos ?
Bigneda:
E da za zazor medju zupcanicima, preveliki je !
Sto kaze Veljko trakica papira izmedju pa onda tesno stezanje i kad se izvadi papir to je prava mera. Pogotovo sto se plasticni brzo ustancuje i poveca taj zazor na malo vise, ovo sto je sad je OPASNO ! ! !
Plasticni se i stavljaju da bi moglo da se steze na TESNO ;)
matovic:
I meni se cini sad da je zazor izmedju zupcanika prevelik :big smile... sve nesto pikiram da ih ne sabijem mnogo.... moracu da "dostelujem" :)
Za amortizere sam uzeo Associated 42.5 Weight http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXAPDS
Uz model sam dobio gomilu opruga pa cu da frikombinujem :big smile
@magic
Kazes da je XQ S4016D servo kopija Savox-a? Ako je tako to nisam znao :). Nemam pojma koji Servo Arm tacno... slikacu pa okaciti.
Losi conversion kit dolazi sa 45T spur gear-om i sa 2 pinion-a 15 i 16T. U kitu dolazi "podmetac" koji zatvara otvor za spur u nitro varijanti pa zato ne moze da stane veci od 45T. Jedino ako se izbrusi mada i u tom slucaju mora da se budzi nosac motora sto je suvisna gimnastika :)
Evo Squirrelod videa sto se tice konverzije
Part 1 -
Part 2 -
@bogneda
Kao sto rekoh, nosac motora je stvarno vrh odradjen i moze da se steluje veoma fino... stavio sam 16T umesto 15T eto onako brzine radi :P.... ma bre doslo mi danas po mraku i susnezici da izadjem da ga probam oma :)aplauz
Mislim da gresis za Badlands, neverovatan grip imaju skoro na svim podlogama ukljucujuci i asfalt :)
Svasta nesto planiram od upgrade-a u sledecih 2 meseca (taman za sledecu sezonu) ukljcujuci:
- LNS4506 - Lunsford Losi 8ight-T 2.0 Titanium Turnbuckle & Pin Kit
- Tekin RX8/Redline T8 1/8th Scale Truggy Brushless ESC/Motor Combo (2000kV) [TEKTT2321]
- Xtreme Racing Team Losi 8ight-T 2.0 4mm Carbon Fiber Rear Shock Tower [XTR10819]
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version