RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
Problem sa helikopterom
ultrahome:
Baterija u heliju ti je crkla. To mozes utvrditi merenjem napona, ako je 1 - 2 volta, pa cak i ispod 3 ona vise ne moze da poleti heli, ali moze da upali lampice na njemu. Baterija mora da bude 3.7 V, pa tek onda mozes da sumljas u neke druge stvari. To sto na daljinskom / punjacu ne pali zelenu lampicu kada prikljucis heli na punjenje je jos jedna indikacija da baterija vise ne prima punjenje. Zameni!
magnum:
Kako da proverim koji je napon i kako da je zamenim, msm ne verujem da neko ima delove za ova (___)
sloba_b:
jako konfuzno pises i nakon 2-3 citanja sam shvatio da si drzao helikopter ukljucen dokle god su diode (lampice) na njemu svetlele sto znaci da si uspeo u potpunosti da ispraznis bateriju a posto ona nema nikakvo ogranicenje od prevelikog praznjenja (koja ubija bateriju) baterija je crkla. Tebe sada buni jer ona opet moze nakon punjenja da upali diode ali zapravo bateriji se kapacitet smanjio toliko da je neupotrebljiva. problem solved :(
magnum:
Helikopter je proradeo, vozio sam ga desetak minuta i onda je poceo samo da se vrti, probao sam da ga istrimujem ali ne ide, obe elise se vrte, jedna se pre nije vrtela (bilo je slomljeno nesto) ali sam zalepio onu sipkicu izmedju elise i zubcanika, tako da je to sad ok, ali ne mogu da ga trimujem.. ")
ultrahome:
decak koji je pozivao u pomoc: "vuk, vuk!"
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version