RAZNO > PLANOVI / NACRTI MODELA
Softver za izradu konstruktivnih krila (Profili, Compufoil) ?
saxpg:
Imao sam prilike do sada da koristim Profili V2, ali sam iz njega samo stampao planove.
Danas sam napravio nacrt krila za jednu bespilotnu koju planiramo, i vidio da program nece da exportuje crteze u .dxf kako bi ih odneo na laser.
Za to je potrebna Pro verzija.
Ima li neko iskustva sa ovim?
Postoji li mozda neki drugi program za ovaj problem?
todor:
--- Quote from: saxpg on November 24, 2011, 05:45:50 PM ---Imao sam prilike do sada da koristim Profili V2, ali sam iz njega samo stampao planove.
Danas sam napravio nacrt krila za jednu bespilotnu koju planiramo, i vidio da program nece da exportuje crteze u .dxf kako bi ih odneo na laser.
Za to je potrebna Pro verzija.
Ima li neko iskustva sa ovim?
Postoji li mozda neki drugi program za ovaj problem?
--- End quote ---
Pa zar ne mozes taj ctez da prebacis u dwg (autocad program). Ako ne onda uzmi pa konvertuj nacrt u neki
jpg pa ubaci u autocad kao sliku zatim sliku preko opcije scale i neke referentne duzine scaliras u pravu razmeru.
pozz
saxpg:
Nazalost ne. Tu opciju ima samo PRO verzija.
Sve drugo je suvise komplikovano i gube se prave dimenzije.
tibeteagle:
Pobaj u korel drou ovako. Profili2 šerver verzija dopušta eksportovanje sirovog profila u DXF iz baze profila. Inportuj sirovi DXF profil u korel drou i razgrupiši sa Ungruop Obriši srednju liniju sa Delete.
Docrtaj kvadratiće i krugove za letvice i olakšanja. Sa komandom Trim odgrizi od profila i gotovo. Ako želiš da plankiraš, skini od profila debljinu planka (1.5-2mm) sa komandom Contour i tek onda grizi za letvice. Može da se napravi i set rebara za trapezno krilo. Objasi ću po potrebi. Mislim da je jednostavno za svakoga ko malo poznaje korel drou, sada već standardnu ked alatku i za modelare.
;namig
saxpg:
E to!
Hvala ti puno T.E. ja sam danas pokusavao, ali sam radio sa opcijom "wing panels", iz nje nece da exportuje file u .dxf
Imas pice kad se vidimo ()-()
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version