RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Пројекат М 1022

<< < (31/133) > >>

presko:
Радове на крилу сам наставио пресвлачењем доњаке. Прво сам креп траком обележио линију докле иде пресвлака са доње стране, односно мало сам подвукао креп траку под њу. Предњи део доњаке сам прекрио монокотом са горње стране. Овим сам избегао да ми спој буде на самој нападној ивици крила.

После тога сам искројио траке монокота црвене боје ширине растојања два ребра. Односно преко капа суседних ребара. Исекао сам их на потребну дужину, односно око 15mm дуже од површи коју треба да покрију.

Пеглом сам лагано, нижом температуром, почео да лепим ове траке.

Једну по једну на сваки други пар суседних ребара.

Онда сам узео “специјалну” алатку за опсецање вишка монокота.

Жилет између два комада шпер плоче. Дебљином шпер плоче одређујемо дужину монокота која остаје за преклоп.

Онда сам пеглом пребацио, преко излазне ивице, овај монокот на горњаку крила.

Истим “специјалним” алатом сам опсекао вишак монокота са кореног ребра.

Жилетом сам полако исекао вишак монокота на доњаци крила. Креп трака је штитила балзу да је не просечем.

После овога сам уклонио делове креп траке, који су били испод црвеног монокота и пеглом црвени монокот залепио до краја.

Овим је било готово пресвлачење доњаке крила црвеним монокотом.

presko:
Пресвлачење сам наставио белим монокотом. Искројио сам беле траке и полако, мало загрејаном пеглом, почео да их лепим.

Одсекао сам вишак монокота ...

... уклонио креп траку ...

... и пеглом, умерене температуре, залепио преостали монокот.

На крају сам појачао температуру пегле и лепо затегао монокот.

Овим је доњака била готова.

presko:
Настави сам пресвлачење крила, радом на горњаци. Прво сам креп траком заштитио залепљени монокот на доњаци да га не бих оштетио приликом опсецања монокота са горњаке.

Онда сам искројио монокот за горњаку крила. Преко свих ивица сам га препустио за око 15mm.

Пеглом, умерене температуре, сам почео да лепим монокот за конструкцију.

Пошто сам залепио монокот, на излазној ивици сам жилетом исекао вишак, а у зони крилаца опсекао га “специјалним” алатом и пребацио га и залепио за зид задње рамењаче.

Исто сам урадио и на ивици кореног ребра.

Онда сам пребацио монокот преко нападне ивице и пеглом га залепио до креп траке.

Пажљиво сам га, скалпером и лењиром, исекао на потребну дужину. При овоме сам пазио да не просечем креп траку и оштетим монокот испод ње.

Уклонио сам креп траку и завршио са лепљењем и затезањем монокота.

Овим је десна половина крила била скоро готова.

Поновио сам исти посао и на левој половини крила.

Остало је још да на горњакама, обе половине крила, залепим две косе траке беле боје које ће бити део будуће шаре.

Са овим је пресвлачење крила било готово.

gaxx:
Svaka cast presko, odlicno izgleda! :)aplauz

presko:
Хвала Драгане.

А сад даље на посао. На реду је фарбање крилаца црвеном бојом. Шару на њима морао сам да уклопим са шаром на крилима. Поставио сам крилца на крила, фиксирао их, и започео маскирање. За ово сам користио селотејп и креп траку.

По завршетку посла, све што треба на крилцима да остане беле боје, било је покривено. Маскирао сам и крила да бих офарбао корена ребра.

Крила и крилца су спремни за фарбање.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version