RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Пројекат М 1022
saxpg:
Interesantno, uvjek mi je bilo malo cudno ime modela, ali se nikada nisam sjetio da pitam sta predstavlja mmmm
()-()
branek:
Fenomenalan pregled, još bolja cela godina teme...
Svaka čast.
mirce:
Čestitam rodjendan i da postane punoletan...
Pozdrav
Mirče
rajevic:
"presko" cestitam, jedno kratko pitanje koji software si koristio za 3D crtanje modela kao na slici iznad ??
(res)
presko:
Дошла је зима.
Више је него сигурно да ја сезона 2012. завршена па сам узео модел да га темељније очистим и спремим за следећу сезону.
На крају сваког летачког дана, модел добро очистим од остатака уља, међутим има места до којих је немогуће доћи без расклапања модела, а то је углавном зона око мотора.
За чишћење сам користио средство за одмашћивање шпорета и крпу.
На пар места, где је уље запекло, морао сам да користим нитро разређивач. Ово сам могао с обзиром да сам модел фарбао двокомпонентним акрилним бојама.
Шарке на крмама су, такође, биле замашћене па да се уље не би скорило и заблокирало их, морао сам да их добро очистим. И ту сам користио средство за одмашћивање шпорета и крпу.
Пошто су се шарке осушиле, науљио сам их са ''WD-40'' спрејом.
Очистио сам и елису.
На крају сам у мотор накапао мало уља за чишћење и конзервирање. Неколико капи кроз отвор за свећицу и неколико капи у карбуратор, после чега сам радилицу више пута завртео.
Крило сам само прегледао. С обзиром на његову позицију и ауспух који је на моделу, није било потребе ни за каквим чишћењем. Односно, минимум уља којим је крило запрљано после летења, чистио сам на крају сваког летачког дана, тако да је оно било потпуно чисто.
На крају сам модел саставио и ''паркирао'' у свој ћошак да чека следећу сезону.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version