RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Пројекат М 1022

<< < (6/133) > >>

presko:
Нисам их скоро правио.
Међутим, није проблем у прављењу, већ у набавци квалитетног материјала - дуралуминијума. Ту ти тренутно не могу помоћи, а о самој изради могу касније пар речи.

misha:
He he, to i jeste problem. Savijanje ni meni ne bi bilo problematicno, ali je problem naci dovoljno dobar aluminijum.
Hvala

sasa:

--- Quote from: misha on December 23, 2011, 09:52:11 PM ---He he, to i jeste problem. Savijanje ni meni ne bi bilo problematicno, ali je problem naci dovoljno dobar aluminijum.
Hvala

--- End quote ---

Javi se brani,on je cinimi se pominjao da negde ima dobar dur-al. za trapove

http://rcfly4um.org/index.php?topic=8760.0

presko:
Сада је на ред дошло планкирање трупа. Планк сам напрaвио од балзе дебљине 2mm, али… О том али ћу мало касније.

Горњи и бочне планкове сам исекао ласером. Бочне планкове сам, због њихове величине, морао да радим из по три дела и онда залепим. Лепио сам их белим лепком, а на неколико места, тачкасто,  супер лепком, да не бих морао да их причвршћавам прибадачама за даску док се бели лепак не осуши.

Мала провера како належу на костур.

Доње планкове сам секао скалпером. Предњи део доњег планка сам, с обзиром да је био нешто компликованији, на балзу пресликао директно са ласерске штампане копије. Наиме, са копије у размери 1:1 сам исекао потребан део, окренуо штампану страну према балзи и причврстио је, прибадачама, за њу. Крпицом, натопљеном нитро разређивачем, сам претрљао преко дела који је требао да се преслика и цртеж се пренео на балзу. После је било једноставно ово исећи и обрадити брусним папиром и турпијом. Задњи део доњег планка сам једноставно оловком и лењиром прецртао на балзу па онда исекао.

Још једна провера.

Горње бочне планкове сам, такође, прецртао оловком и лењиром на балзу па онда исекао скалпером.

Поново провера

И сви делови су готови.

n3mke:
Fenomenalno uklopljeno, i detaljan prikaz, jedva cekam da vidim kako leti  (<--)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version