RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Пројекат М 1022

<< < (59/133) > >>

sova:
Pored nove stanice i novi brend ili ostaje na futabi???

Sava:
Uz dužno poštovanje, nevidim šta je tu stanica kriva.  mmmm Ja sam svojevremeno na Futabi FP 8  imao suvo lemljenje na konektoru modula na samoj ploči stanice, i to izvod od (-) pola. Verovatno posledica vađenja i stavljanja modula posla prelaska na 2.4 GHz. Prelemio sam sve sumnjive spojeve i posle toga sve je OK. To je boljka svih elektronskih uređaja, pogotovo onih vremešnih.

tibeteagle:
Gospodine Preško, pošto imate dovoljno kvalitetnu stanicu i novi aku paket, pribegnite najboljem rešenju, a to je direktno zalemljivanje aku kabla na elektronsku ploču, a na što su i neki predhodni sagovornici ukazali. Odsecite konektor sa kabla, skinite oko 3mm izolacije sa žice i zalemite za muške pinove koje izlaze iz ploče. To se može uraditi i sa manje preciznom lemilicom. Kabel da leži na ploči prilok lemljenja, jer se tako izbegava savijanje pinova od savijanja kabla. Dakle pinovi i kabel da budu pod pravim uglom. Izolirajte lemljene kontakte sa bužirom. Ako su kontakri sređeni i akumulatori novi, onda je ostala elektronika dovoljno sigurna.
Stari ili novi, brend ili ne, višlja ili niža klasa, svi imaju iste (nesigurne) konektore. Jedino što se u bolje stavljaju pozlaćeni konektori i to je sve. Lemljeni kontakti su najsigurnija veza, a ne košta skoro ništa. Odlemiti kabel kod zamene aku paketa, takođe nije teško.
Držim vam palčeva za Christen Eagle-a.
 (pijemo)

presko:
@sova

Ако будем куповао, биће поново FUTABA. Најрадије бих купио исту станицу, али се више не производи. Пад, који сам имао, највероватније није последица лошег рада предајника, већ искиданог кабла батерије, коју сам накнадно купио и убацио у њега (због већег капацитета).

@Sava

Предајник, као што сам већ рекао, највероватније није крив, али ово је већ девета сезона у којој га користим па почињем да се прибојавам неких других отказа. Што би рекли: "Онај кога змија уједе и гуштера се плаши".

Разум налаже једно, а новчаник друго.

У сваком случају, спремио сам резервни модел па ћемо видети  шта ће се дешавати.

@tibeteagle

Сад ми се ово више не дира па ће за сада остати овако.

drjack:
Presko imam dve Futabe od kojih je ona starija upravo kao tvoja 7C . Nikada nikakvih problema ni sa jednom . Tu drugu 14 SG sam uzeo samo zbog multikoptera i potrebe za vise kanala od 7. Za manje modele koristim Orange prijemnike ali bukvalno nikada ni jedan otkaz zbog Futabe ili prijemnika.  Pomenuti konektor na modelu 7C je malo nesretno postavljen u cosak spremika baterije i dosta ga je nezgodno ukljuciti a da ne pritisnes i zice. Ja ga obicno naguram nekom pincetom. Ta moja 7C je iz 2009 g i nemam nameru da je batalim. Na nevidjeno sam siguran da je u pitanju samo konektor baterije. Moguce da nije bio dobro ubacen u konektor na stanici ili da jednostavno nije bio dobar konektor na bateriji.... . Probaj domet baterije i ne bacaj pare djaba ako ti je dosta 7 kanala. Ima vremena za Novu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version