RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Пројекат М 1022
doajen:
Presko,
zar je moguce da ti upotrebljavas kojekakve nerazumne izraze /dijader, ruder... recimo?!/,umeszo modelarskog izraza koji si jos kao klinac naucog u klubu; "V" oblika krila, vertikalnog stabilizatora...?!
No, ovo je jos i u redu; ja sam cuo od kapetana JAT-a izraz "...repno krilo...". Mislio je jadan na hor.stabilizator, pretpostavljam...
Nece ovo date uvredi; nadam se, ma da se vise nista i nikada nezna...
Srdacno te pozdravlja Srecko /ime vezano za tvoje pocetke RC letenja u AK#Franjo Kluz", Zemun/; ako se secas...
presko:
@doajen
Срећко,
неки људи, нека дешавања, неке ствари се никад не заборављају.
Била су то лепа времена, на жалост, вероватно, непоновљива.
Поздрав
presko:
Пре него што сам наставио са поправком, мало сам се подсетио како сам ово радио пре скоро шест година.
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,8600.msg54002.html#msg54002
Опет сам почео од унутрашње кутије предњег дела трупа. Посао сам одрадио у три фазе. Прво сам саставио леви бок и дно кутије. Користио сам бели лепак за дрво. Исправну позицију ових делова сам обезбедио металним угаоником са стопом.
Док се лепак сушио (око пола сата), испробао сам, на „суво“, како се уклапају остали делови предњег дела трупа.
У следећој фази, кад се лепак осушио, залепио сам, на већ слепљене делове, носач мотора и десни бок.
На крају сам на постојећу конструкцију залепио оквире 1 и 2.
Овим је унутрашња кутија предњег дела трупа била готова.
presko:
Доњаку трупа сам искористио као помоћни алат за састављање остатка костура трупа. Прво сам урадио пробу на „суво“, а затим и полепио делове.
После овог сам полепио продужетке поломљених доњих уздужника.
Овим су костур трупа, задњи део трупа као и доњака трупа били спремни за међусобно састављање.
presko:
Као што сам рекао, спремио сам костур трупа, задњи део трупа и доњаку трупу за међусобно састављање. Планирао сам да ово одрадим из једног пута и то из „руке“.
Међутим, пробно састављање је ишло доста тешко, стално се нешто извлачило , померало па сам одлучио да ово урадим помоћу шаблона, полако у више фаза. Ово је врло битно да све легне како треба, без увијања, без савијања, у оси, да би модел правилно летео.
Посао сам одложио док не припремим алат за састављање.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version