RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Пројекат М 1022

<< < (74/133) > >>

sova:
Koja je ovo zelja i strast prema ovom avionu da se ponovo vine u visine  :)aplauz :)aplauz :)aplauz

DMZ:
Mislim da poliester kit nije bas najbolji izbor za zavrsne radove, narocito za nesto sto ce da se gleda iz blizine. Da bi to doveo u red potrosices mnogo spric kita, a plasim se da zbog grube strukture poliestera ne budu po negde debeli nanosi. Mislim da je obican metal kit tu bio bolji izbor, jer mu je struktura daleko finija, a i lakse se obradjuje. Narocito sad kad ima dobru podlogu pa nije potreban debeo sloj. Ako nemas iskustva sa lakirerskim radovima, velika je verovatnoca da ti se provuku risevi koji nece biti vidljivi sa slojem spric kita ili osnovne boje, a kad ga izlakiras bice veoma primetni. Mat finis odlicni prikriva nedostatke, pa razmisli i o nekoj mat boji. Inace, poliester kit negativno utice na potenciju :)

presko:

Поправку крила сам наставио на оштећењу на нападној ивици.

Почео сам са пажљивим уклањањем “Solar tex”-а на месту оштећења.

Затим сам супер лепком, поново, полепио све што се могло.

Поравнао сам оштећене ивице.

Убацио сам ојачање од балзе на месту споја планка.

Искројио сам „закрпу“...

... и залепио је белим лепком.

На горњаци, где је оштећење било далеко мање, убацио сам и залепио комадић балзе.

Толико за данас. Нападну ивицу ћу обрадити кад се лепак осуши.

presko:

@DMZ

--- Quote from: DMZ on December 18, 2017, 12:26:32 AM ---Mislim da poliester kit nije bas najbolji izbor za zavrsne radove, narocito za nesto sto ce da se gleda iz blizine. Da bi to doveo u red potrosices mnogo spric kita, a plasim se da zbog grube strukture poliestera ne budu po negde debeli nanosi.

--- End quote ---

Знам да постоје квалитетнији гитови, али избор, у овом случају, је ствар компромиса. Значи остварити задовољавајући квалитет уз минималне трошкове. Такође мислим да апсолутно ниси у праву. Гит који користим се може избрусити, а потом исполирати до нивоа глаткоће стакла без употребе „шприц“ гита. Разне двокомпонентне полиестерске гитове сигурно користим више од двадесет година и никад нисам имао пробламе прилоком обраде. При томе није ми јасно о каквој грубој струјтури говориш и каквим дебелим наносима. Гит слижи да попуни удубљења и неравнине и поравна површи. Тачно је да се може нанети у дебелом слоју, али се сав вишак приликом обраде скине.

За квалитет обрађене површи далеко су битнији умешност и стрпљење мајстора који ради.

--- Quote from: DMZ on December 18, 2017, 12:26:32 AM ---Mislim da je obican metal kit tu bio bolji izbor, jer mu je struktura daleko finija, a i lakse se obradjuje. Narocito sad kad ima dobru podlogu pa nije potreban debeo sloj. Ako nemas iskustva sa lakirerskim radovima, velika je verovatnoca da ti se provuku risevi koji nece biti vidljivi sa slojem spric kita ili osnovne boje, a kad ga izlakiras bice veoma primetni. Mat finis odlicni prikriva nedostatke, pa razmisli i o nekoj mat boji.

--- End quote ---

Са метал гитом никад нисам радио, али никад нисам имао ни проблема са обрадом полиестерског гита. Опет ниси у праву, исполиран „шприц“ гит  апсолутно покриваја све грешке и ако их на њему не примећујеш, слободно можеш да фарбаш даље. Што се тиче искуства, не знам шта да кажем!?
Ово што тренутно радим је изнуђено.

http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,8600.msg116723.html#msg116723

А чини ми се и да ти ово тему ниси пажљиво отпратио.

http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,8600.msg60183.html#msg60183

Многи су овај модел видели уживо и из близине и није било примедби, или можда...
Што се тиче финиша, склон сам сјајном на овој врсти модела, као што је већ био и као што ће да буде.

--- Quote from: DMZ on December 18, 2017, 12:26:32 AM ---Inace, poliester kit negativno utice na potenciju :)

--- End quote ---

До овог тренутка сам мислио да си озбиљан моделар, али сад схватам да само губим време са тобом уместо да поправљам модел.

trivajuve:
Preško,jedna sjajna energija i konstantnost u reparaciji modela...sa zadovoljstvom ispratim svaki novi momenat na ovoj temi... (res)...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version