RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Пројекат М 1022

<< < (75/133) > >>

DMZ:
Uh... Glupo je da protivurecim nekome sa tako bogatim iskustvom. Ja sam iskustvo ubradu sa poliesterim stekao popravljajuci polupane oklope i plastiku od motora, koje sam svojerucno polupao. Ocigledno se nisam dovoljno lupao, pa nisam stekao dovoljno iskustva. :) Inace, meni su pocetkom davnih devedesetih rekli da se poliester koristi za grube radove, pre svega zbog svoje fleksibilnosti i boljeg prijanjanja na metal, ali da se zbog grube strukture obicno finis radi metal kitom. Nisam sa njim imao kontakt podosta godina, pa je valjda zadnjih godina i napredovao. Inace, koristio sam i onaj sa vlaknima, u setovima, i taj u obliku kita, i uvek su mi ostajale nepravilnosti i rupice koje sam posle popravljao metal kitom a finis radio spric kitom. Svakako pozdravljam tvoj izbor, bilo da je u pitanju napredak u proizvodnji poliester kita, bilo tvoja umesnost da finis dovedes do savrsenstva i sa neadekvatnim materijalima.

Inace, temu nisam pratio, samo sam otvorio ovaj deo iz dosade i radoznalosti. Nisam ni neki modelar, a ni ova oblast mi nije narocito zanimljiva. A ovo za poliester i potenciju je ziva istina :)

presko:

--- Quote from: DMZ on December 20, 2017, 01:03:16 AM ---Inace, temu nisam pratio, samo sam otvorio ovaj deo iz dosade i radoznalosti. Nisam ni neki modelar, a ni ova oblast mi nije narocito zanimljiva.

--- End quote ---

Није ми онда јасно одакле ти потреба да је коментаришеш!?
А то да ниси неки моделар и да тему ниси пратио видео сам већ од првог слова које си написао у предходном посту. Међутим, морао сам да искористим твоје јављање да мало разбијем монотонију теме и да оне које то интересује мало подсетим на предходне радове. Некоме то може бити од користи.

--- Quote from: DMZ on December 20, 2017, 01:03:16 AM ---A ovo za poliester i potenciju je ziva istina :)

--- End quote ---

Вероватно не у количинама у којима га ја користим. Бар још нисам приметио.

DMZ:

--- Quote from: presko on December 20, 2017, 08:32:35 AM ---Није ми онда јасно одакле ти потреба да је коментаришеш!?

--- End quote ---

Moja potreba je nastala iz zelje da pomognem. I ako znam da neki to cesto pogresno protumace, uvek pokusam, makar zbog svoje savesti. Nije mi namera bila da potcenjujem tvoje modelarske vestine. Verujem da si ti na tezi nacin dosao do dobrih rezultata, ali ja nekako uvek biram laksi nacin, ako postoji.

Inace, kao sto rekoh, niti sam modelar, niti imam interesovanja za tu oblast, sto ne umanjuje moje divljenje nekim lepim radovima. Volim da vidim bilo sta lepo stvoreno ljudskom rukom, pa sam zato i zavirio u temu. Svasta sam u zivotu radio i dosta toga naucio, ali svakog dana naucim nesto novo pre svega zato sto prihvatam dobronamerne savete.

presko:

На ред је дошла обрада нападне ивице.

Прво поравнавање брушењем.

Узпут сам, још мало, поравнао капе поправљаних ребара.

Потом сам скинуо фарбу са ивица “Solar tex”-a преко којих ћу лепити нову фолију. Значи лепим фолију на фолију без боје између.

На крају сам, све данас, одрађено очистио нитро разређивачем. Кажем данас, пошто ће бити још доста чишћења.

Урадио сам још једну ствар, морао сам да прегитујем поправљану нападну ивицу због благих неравнина на спојевима.

Док сам ово радио, жив сам се најежио, због сазнања добијених предходних дана. Али шта је ту је, све за моделарство!

Ово ћу пребрусити касније. Доста је за данас.

presko:

Данас сам прво обрадио нападну ивицу. Обрусио сам је водополирним папиром градације 240 на суво. Ово се мора радити прилично пажљиво, с обзиром на велику разлику у тврдоћи полиестер гита и балзе.

Потом сам полако чистио оштећену фарбу. Ово сам радио све док ми није досадило, а остало је још доста за скидање.

На крају сам одрађену површ очистио нитро разређивачем.

Поправку крила сам, до сада, урадио неочекивано лако и брзо.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version