RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Пројекат М 1022

<< < (77/133) > >>

bjanko:
Coko izvini ako ti je zasmetalo sto pitam coveka koliko kosta nesto sto trenutno koristi a vezano je za modelarstvo a inace pratim redovno Preskov rad a nisam ga pitao koliko kosta kubik orahovine jer sa tim trenutno ne radi.Pitam coveka koliko kosta filer jer ce mi trebati za avion koji ţrenutno radim  Nemoj te biti takvi i sve podbadat ko god nesto pita,covek tj.presko ce odgovoriti ako zeli ako ne njegova stvar pozdrav i svako dobro

coka:
Bjanko

Pogresno si razumeo, ne bockam te uopste.

Samo sam ti rekao da procitas ceo post, materijal koji koristi je opisan vec vise puta, a medju njim i spric git za koji si pitao.

presko:

@ bjanko

BodyFill 360, као што се види на фотографијама.
Кад сам га тачно купио, не сећам се. Колико сам га тачно платио, не сећам се ни то. Мислим да сам га купио почетком пролећа и да је коштао око 400 дин, али не држи ме за реч. У Београду га има  у свакој озбиљнијој фарбари.

Лако се наноси, лако се обрађује, издашан је и може дуго да траје, а да се не осуши у боци.

presko:

Визуелна контрола, после наношења слоја „шприц“ гита је показала да има доста ситнијих места које треба поправити.

Прихватио сам се полистер гита и бацио на посао. Док сам ово радио, баш сам се сневеселио размишљајући о последицама које ћу, због гитовања полиестерским гитом, имати за једно двадесет година. Биће ми крив ђаво, али шта је ту је, ако хоће да се лети мора да се гитује.

Кад се гит осушио, прво брушење водобрусним папиром градације 280 на мокро, а потом полирање водополирним папиром градације 800, такође на мокро.

Потом сам припремио труп за наношења још једног слоја „шприц“ гита. У ствари, само сам заштитио површи које не треба да се гитују.

Поново истрчавање на терасу и завршавање посла.

Снимак, направљен непосредно после наношења слоја „шприц“ гита показује да површ трупа већ сад изгледа солидно. Све ово треба још исполирати, а уочава се још пар места које треба поново гитовати.

presko:

Предходна два лепа дана су ми омогућила да одрадим капиталан посао око поправке. Сада ћу моћи на тенане и без журбе да „кљуцам“ модел, пошто ћу га фарбати тек у априлу.

„Шприц“ гит се осушио и скинуо сам заштитну фолију.

Наставио сам са брушењем трупа. То сам радио са водо брусним папиром градације 240 па потом градације 400, оба на мокро. Са грубљим папиром сам радио у комбинацији са дрвеном клоцном, а са финијим из „руке“.

По завршетку брушења труп сам добро очистио, а потом преконтролисао урађено.

Биће овде још гитовања и брушења. Ово је сасвим уобичајено за ову фазу и понавља се све док не добијемо перфектну површ. Једнолична боја истиче и указује на све неравнине и неправилности. Контрола се такође врши и додиром. Тек кад, у овој фази, утврдимо да је све у реду прелазимо на завршно фарбање.

Овде морам да демантујем „добронамерног саветодавца“ који тврди:

--- Quote from: DMZ on December 18, 2017, 12:26:32 AM ---... velika je verovatnoca da ti se provuku risevi koji nece biti vidljivi sa slojem spric kita ili osnovne boje, a kad ga izlakiras bice veoma primetni.

--- End quote ---

У овој фази се све много добри види.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version