RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Пројекат М 1022

<< < (79/133) > >>

Stanko BG:
Prežo, svaka čast!

Dopada mi se što si grejao i kalup. Dobra fora.  :)aplauz

Ti ja smo izgleda vredni ovih dana! Gledao sam te kako letiš ovaj avion. lepo ti ide. Nadam se da se s proleća ponovo vidimo na livadi. Ja ću revnosno da kosim onu Pančevačku pistu :)

presko:

Данас сам искројио, упасовао и залепио стакло кабине на оквир кабине.

Лепљење сам радио са полкопцем кабине на његовој позицији на трупу.

Пре лепљења сам и стакло и оквир добро очистио метил алкохолом јер више нећу имати прилике за то, а свака флека је врло видљива.

Стакло сам лепио епокси смолом помешаном са аеросилом. Смола обезбеђује чврст спој и довољно времена да се опуштено ради.

Селотејпом и супер лепком сам обезбедио да се стакло не помери док се епокси не осуши.

Ово сад мора да се суши око 20 сати, па онда наставак радова,

presko:

Данас се опет радило.
Прво сам грубо пребрусио спој стакла и оквира кабине и скинуо вишак смоле којом сам лепио.

Спој сам бензином очистио од заосталог лепка са селотејпа којим сам причврстио стакло док се смола сушила.

Потом сам спој прегитовао полиестерским гитом.

Пошто се гит осушио, прво сам спој поравнао брусним папиром за дрво градације 100, ...

... а потом и водобрусним папиром градације 240 на мокро.

Овим је поклопац кабине спреман уа завршно фарбање.

presko:

После краће паузе опет сам се бацио на посао. С обзиром да ћу модел моћи да фарбам тек крајем марта-почетком априла, а да ми није остало пуно посла, нема разлога за журбу.

Прво сам средио, изгитовао и пребрусио, нападну ивицу леве половине крила. Још мало чишћења и она је спремна за фарбање.

Потом сам ољуштио оштећену боју са десне половине крила. Још мало чишћења па следи обнова оштећене пресвлаке.

Данас сам потрошио око два сата на поправку, а да се учинак тога скоро и не примећује.

presko:
После краће паузе да се поново јавим. Није да се баш ништа није радило, радило се нешто мало, али ништа битно да би се детаљно писало.

Укратко, скратио сам нову карбонску цев на дужину бајонета.

На левој половини крила сам уочио неколико ситнијих оштећења фарбе па сам и то очистио и припремио за поновно фарбање.

И на крају очистио сам и припремио за поправку поклопце точкова. Они нису страдали приликом пада, али су, услед експлоатације, били незнатно оштећени. Па кад ћу већ да фарбам цео модел хајде да и то средим.

За почетак сам морао, изнутра, да их очистим од „блата“ слоја масноће из горива помешаног са прашином.

Проверио сам да ли се у осама точкова појавио луфт. Пошто није, користоћу ове точкове и даље.

Све ситне металне делове сам потопио у нитро разређивач да се одмасте.

Крпицом, натопљеном нитро разређивачем, сам очистио точкове, поклопце точкова и ноге.

Још мало механичког чишћења и ...

... поколпци су спремни за даљу поправку.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version