RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Пројекат М 1022

<< < (83/133) > >>

presko:

Данас није било ветра па сам наставио са фарбањем.
Прво сам дорадио крило белом бојом. Био је то краћи посао.

Потом сам се бацио на маскирање трупа и припрему за фарбање црвеном бојом. Ово је подразумевало да треба да се покрију све површи које остају беле.

Одмерио сам и позицију налепница.

После трупа сам маскирао поклопце точкова.

Овим сам завршио планирану припрему за данас. Радио сам је око сат и по.
Сада сам могао да изађем, поново, на терасу и да наставим са бојењем црвеном бојом.

Ово је био лакши део посла и трајао је нешто мало више од пола сата.
Прва визуeлна контрола је показала да ми, овог пута, боја нигде није процурила и да неће бити накнадног  фарбања, односно поправки.

Stanko BG:
Vrlo lepo, Prežo. Samo napred. Baš si vredan i uživanje mi je da pratim tvoj napredak.

Šara na avionu ti je baš komplikovana - ima četiri boje. Lepo ćeš se nafarbati... Sa srećom!

presko:

Црвена боја на трупу се осушила и скинуо сам, делимично, маску. Интересовало ме је какви су резултати фарбања њоме. Задовољан сам.

После овог сам причврстио поклопац мотора за труп и почео припрему за његово маскирање, односно покривање површи која остаје бела.

Прво сам меком графитном оловком исцртао одприлике контуру.

Онда сам алкохолним фломастером и кривуљарем исцртао прецизно линију раздвајање двеју боја и то на обе стране поклопца.

Затим сам урадио маску, почевши са селотејпом, па онда креп траком и најлоном.

Посао сам наставио на крилу. Скидање маске са налепница је показало степеник између заштићене и незаштићене површи. Ово сам средио водобрусним папиром на мокро.

Кад сам ово завршио, наставио сам са маскирањем крила.

Прво десну половину, а потом и леву.

Следи фарбање црвеном бојом.

presko:

Завршио сам фарбање црвеном бојом.

presko:

Наставио сам припреме за фарбање црном бојом. Пуно посла око припреме, а за мало фарбања.

Лева половина крила је готова са фарбањем, још само да залепим налепнице.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version