RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Пројекат М 1022

<< < (99/133) > >>

presko:

На ред је дошло пресвлачење трупа. То сам понова урадио са SOLARTEX-ом.

Овим је поправка трупа, до фарбања, завршена.

А завршено је и моје „моделарење“ за ову годину.

presko:
У паду је страдао и поклопац кабине. И то најгора варијанта, напукао је провидни део који не може да се поправи, а да не остану естетске последице.

Значи, испред мене су била два пута. Први, да правим нов провидни део кабине, чиме би посао био квалитетније одрађен и нешто би дуже трајао.  Други, да одрадим локалну поправку, чиме би добио 100% функционалну кабину, али би ефекти поправке били видљиви и кварили би крајњи изглед поклопца кабине.
После краћег размишљања сам се ипак одлучио за другу варијанту. Како се ради о мало специфичнијем послу, даћу детаљнији опис.
За почетак сам припремио комад јувидура за прављење закрпе и калуп за истискивање кабине.

Обележио сам зону поправке.

Потом сам припремио потребан алат; индустријски фен и столарске стеге и почео са радом.

Феном сам загревао јувидур и обликовао га по калупу.

Тако је закрпа добила облик локалног провидног дела кабине.

presko:

Следећи посао је био да са кабине уклоним оштећени део и припремим је за даљу поправку.

Овде морам да скренем пажњу на једу ствар. Код оваквих исецања никако се не сме правити оштар ћошак јер је он извор концентрације напона одакле се лако ствара нова пукотина.

Значи, овакви отвори морају бити рађени са радијусом.

dejan_ts:
Koji lepak koristis za sastavljanje juvudura

presko:

@ dejan_ts

Мало стрпљења.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version