RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Пројекат М 1022

<< < (102/133) > >>

presko:

Поправку сам почео нападном ивицом леве половине крила. Одвијачем сам пажљиво извукао нападну ивицу која је била утиснута уназад. Вратио сам планк на своје место, проверио сам да ли је нападна ивица права и потом планк залепио супер лепком.

Како са горње исто тако и са доње стране.

По сушењу супер лепка, што је кратко трајало, пребрусио сам лепљени спој.

>

После овога сам супер лепком полепио мања оштећења око отвора за шарке.

presko:

Оштећење у корену леве половине крила је било далеко озбиљније.
Прво сам супер лепком полепио планк у границама рационалног.

Како су делови нападне ивице били сви ту, полепио сам их петоминутним епокси лепком.

По сушењу лепка, лагано сам пребрусио полепљено.

Даљу поправку сам наставио тако што сам поравнао ивице преосталих оштећења на планку. Оштећени плак сам уклонио до половине наредног ребра. Од балзе, одговарајуће дебљине, сам направио закрпе и белим лепком их полепио не места.

Крило је сад остављено да се лепак осуши.

rajevic:
Jako pedantno i odgovorno. Davno nisam čitao a i gledao ovako detaljan post. Vidi se posvećenost, entuzijazam i ljubav prema modelarstvu, sve pohvale i čestitke i jedno veliko hvala što svoj trud deliš sa nama...  (res)

presko:

@ rajevic

Хвала на лепим речима!

Зима је, мора нечим човек да се занима.

А да цитирам свог таста који ми је тешио супругу, у време кад смо се венчали: "Ћути, боље што прави моделе него да иде по кафанама."

presko:

Након сушења лепка, пребрусио сам поправљано место и довео га скоро у тачну контуру.

С обзиром на озбиљност лома, одлучио сам да места поправке ојачам композитом.
И то, корен десног крила, где је био тежи лом, епокси смолом и стакленим платном од 163gr/m2 , а крај левог крила епокси смолом и стакленим платном од 50gr/m2.
Места поправке сам заштитио провидном и папирном лепљивом зраком. Провидну траку сам лепио уз саму ивицу поправки.

Потом сам припремио прибор и материјал за рад.

Прво сам све рупе и неравнине попунио епокси смолом помешаном са микробалоном.

Место на корену десног крила, где је било најтеже оштећење ојачао сам са дуплим слојем платна.

Потом сам оштећења у целости покрио смолом и стакленим платном.

Овде сам рад прекинуо док се смола не осуши.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version