RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Пројекат М 1022

<< < (117/133) > >>

presko:

У комплету са израдом делова за костур трупа и репове за “ИК 2“ исекао сам, на ласеру (услужно сечење), и делове за поправку трупа.

Исекао и проверио тачност.

Провера је показала да је остварена потребна тачност и да радови могу да се наставе.

presko:

Нашло се мало времена и за поправку „BG Košave“.
Издвоји сам потребне делове за израду унутрашње кутије предњег дела трупа и у два корака сам је саставио.

У првом кораку сам, међусобно, залепио леви бок и дно кутије. Лепио сам их белим лепком, а при том користио метални угаоник као шаблон за остваривање међусобног правог угла.

У другом кораку, након што се лепак осушио,  додао сам преостале делове. Такође сам користио бели лепак.

presko:

Наставио сам, лагано, са поправком трупа.
На тапету је била оплата предњег дела.

За данашње радове сам прво морао да припремим „алат“.
Једну страну металног угаоника сам облепио провидном лепљивом траком.

Зашто?!

Супер лепком сам лепио уздужне прскотине на оплати којих је било поприлично.
Под труп сам подметнуо најлон кесу да се не би залепио за подлогу. Затим сам прскотину, по дужини, натопио супер лепком и притиснуо је угаоником, неколико секунди, да се залепи. Равна подлога и угаоник су обезбеђивали локални правац, а лепљива трака да се оплата не залепи за угаоник. Ово сам поновио више пута за сваку прскотину понаособ.

На крају сам неке ситне прскотине полепио супер лепком, без шаблона, „из руке“.

presko:

Предходних дана сам са трупа одстрањивао делове који су били тотално неупотребљиви и који ће бити замењени новим деловима. Користио сам све и свашта.

presko:

Да бих олакшао рад у следећим фазама, мало сам ојачао труп. Труп је био прилично „љигав“, а и сад су ми нека места приступачнија него што ће бити касније кад будем уградио унутрашњу кутију предњег дела.
Урадио сам неколико мањих лепљења епокси смолом помешаном са аеросилом. Ово сам користио зато што је било доста мањих шупљина које је требало попунити, а ова комбинација је идеална за то.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version