RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Пројекат М 1022
drjack:
Tamo sam cesto prolazio kao klinac, i secam se da sam se divio avionu (mislim 522) koji je bio naguran u malo dvoriste do ulice.
Mogao sam da ga pipnem da se divim takvoj spravi. I danas kada tuda prodjem bacim
pogleda ali aviona odavno nema , a mislim ni aero kluba.....
--- Quote from: magic on January 15, 2012, 05:56:40 PM ---
--- Quote from: presko on January 15, 2012, 05:45:06 PM ---
--- End quote ---
Au bre Presko, ko bi rekao da brada moze ovoliko da promeni coveka, moram i ja da probam :)aplauz
Naravno da cemo se druziti, to i jeste poenta cele price, letenje tu dodje kao opravdanje.
poz
--- End quote ---
Lazo:
--- Quote from: drjack on January 16, 2012, 11:37:26 AM ---Tamo sam cesto prolazio kao klinac, i secam se da sam se divio avionu (mislim 522) koji je bio naguran u malo dvoriste do ulice.
Mogao sam da ga pipnem da se divim takvoj spravi. I danas kada tuda prodjem bacim
pogleda ali aviona odavno nema , a mislim ni aero kluba.....
--- End quote ---
Aero klub "Franjo Kluz" u Zemunu je živ i zdrav. Čak i veoma živahan, jer se smatra za jedan od naj uspešnijih u zemlji.
(pijemo)
drjack:
To mi je drago da cujem ali na kom su aerodromu. Imaju li sta od letelica. Recimo moj maticni je bio Akademski Aero klub ali ga vise nema, pa Aero klub Beograd ne znam da li je skroz propao. Ali to je za drugi topic da ne skrecemo s teme....
presko:
Када се смола осушила, прво сам водобрусним папиром, на суво, изглачао премазане површи.
Потом сам блокове, белим лепком, залепио на своје позиције.
По сушењу лепка сам брусним папиром урадио прво грубо уклапање површи. Околне планкове сам креп траком заштитио од могућих оштећења, која могу настати, у току ове радње.
Следи прва проба уклапања стајног трапа.
И онда бушење рупа за пролаз вијака за монтажу стајног трапа.
Пошто је све ово било готово, припремио сам комаде балзе од 8mm за други слој и залепио их.
Када се лепак осушио, поново сам брусним папиром извршио уклапање површи.
presko:
Вратио сам се задњем делу трупа.
Прво да кажем да сам планирао да цео труп пресвучем композитом. Све површи које, до сада, нису биле пресвучене, заштити ћу епокси смолом и стакленим платном од 50gr/m2. Овим повећавам тврдоћу површи, а уједно вршим припрему за фарбање.
Прво сам нанео слој смоле на труп.
Онда сам поставио платно, истиснуо смолу кроз њега и правилно је размазао. Тамо где је недостајало, додао сам потребну количину.
Исто сам урадио и са против пожарним оквиром. Само на бочним странама, а зашто видеће се касније.
Сутрадан, кад се смола осушила, обрадио сам ивице пресвучених површи.
Следећи посао је био да направим досед за капотаж и кокице за вијчану везу капотажа са трупом.
Делови доседа су раније исечени ласером, а коцкице сам ручно обрадио. На коцкицама ће касније бити пробушене рупе за плех вијке.
Досед са доње стане ми је послужио као орјентир за крајњу обраду доњих ивица трупа.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version