RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Пројекат М 1022
mtesa:
ako do sada nisam, onda sada,
Svaka cast!
nedbojsa:
Izutzetno pedantan rad! (res)
presko:
После нападне ивице, одрадио сам пар ситница.
Троугловима од балзе дебљине 5mm сам ојачао везу оквира отвора за монтажу серво покретача и ребара. Биће урађено исто као у http://rcfly4um.org/index.php?topic=1560.msg8626#msg8626 .
Пробио сам и отворе на трупу на месту пролаза вијака (после ојачавања композитом).
Коначни изглед трна за задњу везу крило-труп, изнутра...
... и споља.
Поново проба споја крило-труп.
Све је легло како треба. Овде се по први пут види начин везивања крила за труп.
drjack:
Odlican rad, mozda mi je promaklo pa da pitam, od cega je cevka aluminijum ili dural? I naravno ako je dural gde ima da se nadje?
nedbojsa:
Ne znam u ovom projektu da li je to dur-al, ali ono u šta sam siguran da je ime za leguru alminijuma koja se koristi u avio industriji oznaka 6061-T6 i mislim da je dur(od durable)-aluminium kod nas odomaćeni termin za ovu leguru! Takoće pouzdano znam i da PlanetBike pravi bicikle iz top klase od ovog aluminijuma, kao i to da Fabrika za preradu aluminijuma NISAL Niš proizvodi i cevi AL legure serije 6XXX, jedino što je kod njih nije moguće kupti manje od 500kg.
Ono što sam ustvari hteo da kažem je da te legure ima kod nas i da je nabavljiva jedini problem su trgovci koji nemaju pojma o čemu pričaš kada tražiš leguru 6061-t6 ili bilo koju drugu, gledaju te ko da si pao sa marsa i da neznaš o čemu pričaš i onako podj...ački ti se osmehuju.
No zato u google i na ebay-u ukucaj oznaku 6061-T6 i imaš da biraš oblike dimenzije...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version