RAZNO > PREDSTAVITE SEBE I VAŠ  HANGAR

Paraglajder od Opale napokon stigao

(1/5) > >>

vpilic:
Pozdrav svima i evo me da predstavim novo krilo od OpaleParamodels koje sam daobio pre par dana.
Za danas sam planirao prvi let ali sinoc iz jos uvek neznatnih razloga sprzio sam ESC
http://rcfly4um.org/index.php?topic=8618.0

Krilo izgleda super, sve je na svom mestu i svi savovi kao i veze su odradjene do zadnjih detalja.

* Površina: 2.4m ²
     * Raspon krila: 3.4m
     * Planirani raspon krila: 2.86m
     * Broj komora: 31
     * Težina: 440gr
     * Težina za paragliding korištenje: 4 kg do 7 kg
     * Težine za korištenje paramotor: 4.5kg do 7 kg

Sutra planiram prvi probni let.

Imam samo jedno pitanje u ovom topiku koje se odnosi na ugao motora, evo i slike.

Stavio sam otprilike onoliko koliko mi dozvoljava elisa da sa jedne strane bude u najblizoj tacki prednje strane i najdaljoj tacki sa zadnje strane prstena.
Predlog sugestije sve je dobrodoslo.
Drugo pitanje postavicu u RADIOS jer nije za ovu grupu.

Vise slika postavicu ovih dana.
Pozz....

disljenko:
Ugao motora treba da bude 2-3 stepena dole desno.....Prema slici mislim da ti je ugao dosta veci. Pokusaj ako mozes da angazujes nekog da snimi let sa paraglajderom, bas me interesuje kako to leti i kako izgleda u vazduhu. Nisam dosad vidjao tako nesto. pozzz i sve najbolje.

vpilic:
Ostavicu ugao za sad kako jeste do prvog leta sutra.
Leteo sam ranije rc paraglajder ali ne ovih razmera.

Ovo mi je model star 20 god sa malo prepravki (motor,ESC, Elisa) i dan danas leti odlicno.
Pre mesec dana naleteo na isto krilo i kupio za 23$ sad mu pravim drugu gondolu.

Pozz..

misha:
Fenomenalno. Zelim ti da sa novim letis jos bolje (ako je to moguce)

vpilic:

Danas je bilo izuzetno toplo ali ceo dan je duvao jak rafalni vetar.
Nisam zeleo da rizikujem dok malo bolje savladam ovo novo krilo i odluci da ipak gondola ostane na zemlji ali sam zato krilo otvorio.

Imam utisak da i po jacem vetru necu imati problema za letenje. Krilo se odlicno ponasa brzo se otvara i super stabilno.
Odlicno reaguje na komande a probojnost i na ovakvom vetru se moze videti iz snimka.

A evo i koje slike

Kao sto rekoh za veliko krilo me je bilo strah da probam leteti po ovakvom vetru ali zato za staro krilo i drugim kolicima koja sam napravio nije.
Ova kolica su mnogo teza i relativno dobro se ponasaju i na jakom vetru.

Inace ovo je Hirobo Paraplane Sport. Odlican model koji mi je godinama stojao u podrumu. Kupljen je 1992 godine.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=233718
Srecom i slucajno nasao na ebay-u  samo krilo za 22$. Sad imam dva krila i nova kolica koja sam napravio, njegova stara su trenutno u kompletnom rekonstruisanju posle stotinu padova... Radim i male izmene na njima kako bih ih ojacao a najvise problema (ostecenja) zbog jakih padova pravili su mi zadnji tockovi. Ovog puta cu zadnju osovinu vezivati sa onim zip plasticnim vezicama... Malo sam ih skratio a i treba da napravim sada mnogo manji prsten koji stiti elisu. Evo i koja fotka.

I to je to do daljnjeg veliki pozdrav.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version