RAZNO > PREDSTAVITE SEBE I VAŠ  HANGAR

Pozdrav iz Nisa

<< < (2/12) > >>

Anakin:

--- Quote from: pnedic on December 20, 2011, 12:28:33 PM ---U simulatoru ClearView imas istu tu tvoju (nasu) cesnu pa mozes da treniras bas nju (sto ja i radim jer i ja jos nisam "poleteo").

--- End quote ---

Mogli ste vec da vidite na forumu ali ne smeta da se ponovi. To sto u nekom simulatoru imate neki svoj avion ne znaci mnogo i najbolje je ne oslanjati se preterano na isti. Super su simulatori, navezba se osecaj, prsti (da se ne cimaju palice), stekne se malo orijentacija... Ali uglavnom, tvoj avion i "tvoj avion" iz simulatora nemaju preterano veze. Da ne pominjem kada prvi put izadjes na livadu pa te pukne adrenalin da ne znas kako se zoves i pocnu prsti da se tresu da ne mozes da skrenes kako treba i ceo let razmisljas o tome kako ces da sletis u jednom komadu. Sto se tice konkretnih simulatora, ja sam prvo vezbao na AFPD-u i mislio kako je sve lako. Onda sam poleteo prvi put sa Kremom i sledio se kada sam video koliko je to uzivo brze. par dana posle prvog letenja sam instalirao RealFlight i razlika je bila drasticna. RF je bio daleko blizi iskustvu uzivo, bar treneri velicine 40. Dakle, RF je moja topla preporuka za vezbanje ako ne mozete Phoenix RC da osposobite, on mi je najbolji.

Pozz

Nitronen:
@pnedic: Ova nema zakrilca i lampice, verovatno joj manje trebaju zakrilca posto je veca povrsina krila. Mozemo da organizujemo neko letenje kad navezbamo simulatore. Ja jos uvek nisam stupio u kontakt sa nekim iz Nisa.

@Anakin: I meni su neke stvari u simulatoru dosta nerealne. Najcudnije mi je sto daljina nekih objekata koji su postavljeni da smetaju tipa drvece i prepreke cesto deluju da su dalji nego sto jesu. A moguce da i ja bas lose procenjujem to.

Konkretno sada mi najvise znaci simulator da vezbam manevre kada avion leti ka meni. Posto vrlo cesto cim bude neka krizna situacija refleksi mi preuzmu kontrolu pa levo postane desno ;)

Poz!

pnedic:
Sto se ovog levo-desno tice kad avion ide ka tebi, i ja sam imao (imam jos uvek ali samo u "ludim" momentima) problema sa "orijentacijom" dok nisam procitao jedan praktican savet sa nekog engl. site-a:

kad avion ide ka tebi guras rucicu u stranu u kojoj je "nize" krilo da bi ispravio avion.

Objasnjenje je logicno: ako avion skrece u levo, njegovo levo krilo je nagnuto (tj nize). Gledano iz tvoje perspektive nize krilo je DESNO. Gurajuci rucicu U DESNO ti dajes DESNU komandu avionu i on se ispravlja.
Naravno ovo je objasnjeno za elerone. Sto se rudera (kormila pravca po srpski) tice, ako zelis normalne zaokrete, rucice elerona i rudera UVEK idu u istu stranu (vise ruder, manje eleron) !

Ako ih guras suprotno, to je tzv. traverza koja se koristi za sletanje sa bocnim vetrom, ali je to "visa matematika".

Mozda, sto rece @Anakin ovo je ponovno ponavljanje, ali ovaj savet je meni mnogo pomogao.

Nitronen:
Dada interesantno da se ima u mozgu kao precica kad nastane frka.

jake87:
Evo da se oglasim i ja.
Iz nisa sam, letim na simulatoru 2 godine, u svom hangaru imam dve alfe koje letim stalno i jednog easy glidera(od drugara iz prokuplja) koga sredjujem,
jer nikada nije napravio uspesan let   :sljus

Za sada samo cepaj sim  (<--)
i to ti je moja preporuka.

Inace ja letim na RF4.5 i meni je ok.

Pozz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version