RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
UAV by saxpg
presko:
Vitkost je odnos razmaha i tetive površi (A=b/l), u ovom slučaju horizontalne projekcije repa. Kod tvoje letelice je 2.9 . Ja ne bih išao ispod 3.5 . Ovo bih ostvario povećanjem razmaha repa.
misha:
--- Quote from: saxpg on December 28, 2011, 08:08:33 PM ---Hvala i izvini na maltretiranju
--- End quote ---
Samo ga ti maltretiraj. Steta da toliko znanje i iskustvo ne bude maksimalno iskorisceno. (res)
saxpg:
Ovih dana sam uradio neke promjene na crtezima i sada mislim da je sve kako treba.
Ako se nekome svidja model ovo je link za planove:
www.megaupload.com/?d=I4WM7SO9
Planovi su u Corel X5 , i samo treba djelove da poslazete u odnosu na velicinu spera ili balse.
U nacrtima se nalaze planovi za krilo i trup, nacrt modela i fajl za stampu na kojem radite krilo.
Ono sto ja nisam uradio a trebalo bi , to je uraditi vodjicu za ramenjacu, i napraviti rebro br3 od spera.
Trup je estetski bezveze ali je uradjen tako se moze slagati bilo kako i produziti ili skratiti po potrebi.
Ovo su jos neke stvari koje sam uradio u medjuvremenu, postavio sam ojacanja izmedju gornjih i donjih precaga, ovo resenje pruza najvise ojacanja uz najmanje tezine:
Izrezao sam dio za eleron i poceo njegovo sastavljanje:
Presvukao gornjaku jednog krila i poceo drugo:
Nastavak radova bice tek tamo krajem januara posto idem na godisnji odmor.
Sve najbolje u novoj 2012 i fin provod veceras 26aa
nebeski:
Kako napreduje UAV? Jos malo pa će godišnjica od poslednjeg posta, da li si ga zavrsio?
Danas sam naleteo na ovaj link http://www.fpvmania.com/RC-Airplanes?product_id=96 pa sam se setio i tvog projekta.
saxpg:
Ja sam jos prosle godine zavrsio konstrukciju i dao je drugaru za koga sam je pravio. On nazalost u medjuvremenu nije nista radio, ali se ovih dana dogovaramo za nastavak. Narucujemo motor od 26cc, rep je nacrtan i kada uhvatim laserdziju da ga izreze nastavicemo pricu. Plan je da krila i trup presvucemo fiberglasom i da on sve to ofarba. Kad gleda covjek ovog Mirceta kako radi, prosto ne moze a da uzme nesto i sam da sjecka.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version