RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Pitts Python 50cc

<< < (6/22) > >>

zajo:
Уф, стварно још боље изгледа на овим фоткама, баш су добре боје. Свиџа ми се и сетап, линкове за сервоје и све то.
Баш ме занима како че радити тај EVO  :big smile али немора да је толика елиса, са 23/9 биче супер  :mhm.

marko:
Torima, JC60 moze da vrti elise od 23X8 do 25X8, barem tako kazu u katalogu.

Svrljajuci po netu i ubacujuci razlicite velicine elisa u program za proracun ispada da je za Pittsa u kombinaciji sa JC60 najbolja elisa 23X10 za 3D.

Pogresio sam u prethodnom postu i stavio 24X10, trebalo je da stoji 23X10, mada je link ka elisi tacan. :big smile

U zavisnosti od ground clearance-a bice 23X10 ili 24X8.

Obe daju veoma slican staticki potisak i maksimalnu brzinu (razlike su neznantne 1%-3%)

Ja bih najradije stavio neku trokraku, ali u programu ne mogu da biram broj krakova (default je dva) i tako ne znam koji da kacim.

Ako neko zna odnos dva/tri kraka neka ne cuti, nego neka `kazuje bre. lol

M. (pijemo)

Anakin:
Time sam se ja cimao kada sam hteo na Mustanga da stavim trokraku elisu. Na Masterairscrew sajtu kazu da se pri prelasku sa dvokrake na trokraku elisu smanji precnik za 1-2 incha a korak poveca za isto toliko mada moze i da se ostavi isti kao na dvokrakoj. Na Zingeru kazu takodje da se precnik smanji a korak ostavi isti. Oni su malo detaljniji pa pisu da pri prelasku sa propelera od 16 incha i vecih treba precnik smanjiti za 2 incha. U svakom slucaju, precnik na dole a korak nikako. U tvom slucaju, neka 21x10 bi, po ovim navodima, trebala da radi posao. Ako uzmemo u obzir i kolor semu, ova bi sela k'o budali samar. http://www.der-schweighofer.at/en/product/82931/luftschraube_3-blatt_21x10_cfk_biela_props# Kad sam otisao na sajt videh da je preporucuju za motore od 60 kubika...  :)aplauz

marko:
Anakin, to sam i ja uspeo da provalim, `al me zanima da li neko ima kalkulator kao ovaj ovde: http://mvvs.nl/prop-power-calculator.xls

Stvarno ce leci Biela 21X10 `ko dupe na nosu.  :mhm

Pe Reivers je odradio kalkulator super i non stop ga updejtuje, `al me cudi da pored velikog broja premenljivih, ne moze da se promeni broj kraka na elisi.

Miki, `jel polete ona Ekstra?

M. (pijemo)

Nimbus:
Pozdrav

Biela elise su jako teske i samim time je slabiji odaziv gasa na motoru, bolje ciljaj Mejzlik ili Engel ako ides na karbonsku ili Menzs drvenu pa ju polakiras.

Biela je lijepa elisa, ali nije bas ucinkovita, pogotovo za IMAC i 3D letenje :)

Marko

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version