RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Pitts Python 50cc

<< < (11/22) > >>

marko:
Znam da ne znam, zato pitam.  lol

Ako prijemnik ostane na powerboxu, antenice ostaju u trupu.

Do sada sam uvek namestao prijemnike tako da uvek mogu antene da izbacim napolje.

Futaba nema one satelite kao Spectrum/Jr.

Da ostane ovako ili da premestam?

M. (pijemo)

djbojan:
Pa probaj mu domet, ako ima preko 1 km ne verujem da ces ga leteti dalje od 400-500m, nije to jedrilica za distance flying.

a usput cestitam ti, model je super  (res)

marko:
Na novom avionu uvek probam domet, to pise u svakom manuelu i od stanice i od modela, nego mene zanima teorija.

Znam da razliciti materijali razlicito propustaju/reflektuju EM talase, rekao sam da Spectrum/Jr imaju satelite, a Futaba nema ... mmmm

Ajde Dule, Branek i ostali elektronicari specijalci bacite neku rimu  lol

M. (pijemo)

disljenko:
Marko nema potrebe da izbacujes antenice, samo moras da vodis racuna da one stoje pod 90 stepeni jedna u odnosu na drugu. Imas sigurno upustvo od stanice i tamo ces naci to sto sam ti ja rekao, a mozes da izguglas. Mislim da mogu da stoje i pod 180 ali to vec treba proveriti. Pozzz

misha:
Aurora ima slican sistem antena, "BODA".trrista sajtova sam prevrnuo ali niko nesto posebno ne obraca paznju na antene
 Lik iz Hiteca na RC Universu kaze\ba bi trebalo da stoje pod 90 stepeni jedna u odnosu na drugu, ali da je cak i to nebitno
(sestokanalni ima samo jednu antenu i ima isti domet kao 9 kanala,), Cak moze a ne mora da viri vrh jer prolazi i kroz plastican trup.
Na Zeou nisam u ovih 10-tak letova imao nijedan problem a antena je u plasticnom trupu pa jos sa gornje strane krila. dakle, signal treba da prodje i krozi krilo i kruz trup.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version