RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Piper
Goran:
Hvala Drapšin.
Kovit je nenamerni, mada je interesantno da je u njega ušao sa prilično velikom brzinom.
Prilikom leta kolega Stanko se već bio oprostio od njega :-), ali na sreću.....
Pravi pajper sam leteo par puta, ali ga nisam nikada laširao, mada je delovalo koliko se sećam da je to pravi penzionerski avion (barem u letu)
Ok Lazo, naravo za napadni ugao, mada se i bez toga na prvoj prikazanoj slici vidi da tu nešto smrdi. Pa makar to bio i Kyosho.
Boca, Mi smo to sa flomasterom već onda bili uradili (od horizontalca letvica prema krilu ....) to se na drugoj slici i vidi ali evo i malo uvećano...
Ova donja linija je tačno u pravcu horizontalca, a gornja je translirana...
A sada za servoe: Kada sam razamtrao šta kupiti, čitao sam i kritike pojedinih modela servo motora. Tada sam shvatio dva stvari:
a) Servo motor može da se ne centrira dobro (centering problem)
b) Servo motor može da se pomera oko ravnotežnog položaja i da neće da se umiri (jitter)
Deluje da ovi servo motori imaju prvi problem.
Goran
modelar:
--- Quote from: Goran on October 06, 2008, 11:15:45 PM ---Mislim da je Kyosho proizvodnja
--- End quote ---
Goran je napisao da MISLi da je to Kyosho.
Pitanje je da li je original Kyosho. Slozio bih se sa Lazom da oni ne bi napravili takvu gresku.
Mozda je model neke druge proizvodnje i mozda je popravljan ( lose ).
Ocigledno je, po slikama, da uglovi nisu dobri.
Pozz
Goran:
Zaboravih, kada sam pitao kolegu "jeli to sve po planu, jel' ti nisi bušio tj prorezao novu poziciju horizontalca" odgovorio je da nije nego da je to baš tako bilo....
Poz
saxpg:
--- Quote from: Drapsin on October 07, 2008, 12:59:54 PM ---Onaj sto je napisao :
"Ideal scale beginner airplane that also has the same gentle flight characteristics as well as the form of the original"
ocigledno nije nikada provozao pravog KAB-a,
Utva 75 i bilo koja Cessna su smesne za sletanje u odnosu na KAB-a, jos ako ima malo bocnog vetra i bez dobre procene, nema te piste koja ce ti biti dovoljno dugacka, sa punim flapsom se "Put putuje" dok ne dodirnes zemlju a i onda te jos ceka poskakivanje.
--- End quote ---
Vala ne slazem se. Kad se samo sjetim dje ga je sve Mr No sletao i po kakvom vremenu (res) ... strasan avion.
Salim se naravno, pozdrav
sibi:
Sudeci po slikama sa kyosho-ov sajta ovo sigurno nije isti model, cak se ni brojevi ne poklapaju.
A da mozda raspon krila ovog modela nije nesto manji od 1800mm?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version