RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
CMPro Zero 2100mm
misha:
kaze li sta uputstvo? na mom zero-u razmak kod izlazne i treba da bude kao na vasoj zadnjoj slici. oko 3 mm.
tek tada mi krilo lepo nalegne na trup.
disljenko:
Nazalost upustvo je dosta lose i nema onih podataka i mera koje bas trebaju.....ja sam nasao na netu upustvo od tvog Zero-a i mogu ti reci da sam tu video vise korisnijih informacija nego na upustvu od ovog mog :D
Evo par slika koje prikazuju krilo i kacenje na trup....
Kako kazu nasi stari, jutro je pametnije od noci pa tako bese i u mom slucaju. Danas sam iznego avion u dvoriste kako bi mogao lepo da pogledam kako sve naleze pod dnevnim svetlom, postavio sam krilo na trup i gurnuo ga koliko moze napred i cinimi se da dosta bolje naleze nego kad je izlazna ivica krila ravna sa trupom. Evo par slika kako izgleda kad se gurne krilo skroz napred....Trebalo bi jos malo osmirglati ivice pa da vidim hoce li to jos malo prici sa onim ravnim delom na napodnoj ivici krila.....
Mada opet ima nekog razmaka izmedju krila i trupa:
Gledao sam malo sta bi to moglo da bude sto postoji koliki razmak i video sam da je ivica na koju naleze krilo dosta izvitoperena i nije ravna pa mu mozda to smeta i odbija krilo....Videcu da to danas nekako ispravim pa ponovo da probam dal je nesto bolje, evo o cemu vam pricam.
Kao sto vidite ta povrsina uopste nije ravna sa jedne cele strane a sa druge moze i da prodje ali videcu i to malo da ispravim.
Eh ovi kinezi.....doci ce mi glave :D heheh
mirce:
Ne treba zaboraviti da sam ja sa mog krila skidao foliju i doradjivao ga sa staklenom tkaninom i smolom.
Stvarno se ne sećam da li sam lepio neke balze na napadnu i izlaznu ivicu krila kako bi sve lepo nalegalo.
Šteta što u to doba nisam sve tako detaljno slikao kao što sad radim...
Pozdrav
Mirče
mirce:
Ipak, ima par slika...
http://www.nsmodelers.rs/warbirds/zero/zero-upgrade-trapovi-i-staklena-tkanina
Izgleda da na mom Zerovu nije bilo tih problema...
Pozdrav
misha:
Tta povrsina na koju si stavio lenjir i ne treba da bude ravna jer krilo ima neki V oblik.
Mislim da je najbitnije da pronadjes mesto na kojem krilo dobro naleze (prati linije trupa)
na trup, a i da se kada ga zasrafis ne uvija.Odakle znam? pa kada sam ve namestio,
izbusio rupe, vezao ktilo, napred se nije drzalo uopste kako treba (kode mene nema trna kao kod tebe
vec samo oblik krila koji upada u neki kontra oblik na trupu). Kada uhvatim za kraj krila, uska se
pomerala po 1 cm napred nazad. onda sam krilo jos malo gurnuo napred, krpio ruipe., lepio nov sper i busio nove rupe.
sada krilo stoji ovako (zadnjih nekoliko slika)
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,4142.msg41318.html#msg41318
ali da bi tako leglo i da se ne bi pomeralo, izlazna je 3 mm razdvojena od kraja.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version