RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
CMPro Zero 2100mm
GILE:
Moja preporuka je:
promat:
Posmatrajuci od pocetka rada na Tvom ZERO-u na ovom Forumu,jednostavno mogu da kazem da sve to moze da posluzi kao primer za svakog ozbiljnog modelara,koji je spreman da ulozi rad,strpljenje ,svoje znanje,kao i znanje kolega modelara.Secam se da si imao i prekide u radu iz nekih Tvojih razloga i mislim da je to generalno gledano i pozitivni,jer u tom intermecu svakako da si razmisljao o nekim resenjima,koja su mozda bolja nego sto bi ta ista bila u vreme neprekidnog rada.Bilo sta ,osim ovoga da kazem je suvisno.Ovim radom si potvrdio i zavrsio nameru koju si imao.Zelim Ti iskreno da Te ovaj model dugo i pouzdano sluzi i da uzivas u onome sta si uradio.
Pozdrav
Dusan Papic
disljenko:
Hvala svima na predlozima ali gledajuci ono sto mozemo da primenimo u nasem slucaju najvise odgovara Giletov predlog sa prve slike. Zbog vec nekih stvari koje su odradjne, druge varijante ne bi odgovarale.
Gledao sam malo cenu toga i sa postarinom izlazi dosta skupo....zna li neko da li to neka specificna guma ili je dovoljno uzeti neku malo tvrdju. I one stranice koliko ja vidim su od aluminijuma ili se varam. Mislim da bi ovo moglo na stugu da se odradi.
Cika Dule veoma mi je drago sto vam se svidja kako je sve ovo dosad odradjeno i sama cinjenica da ta pohvala dolazi od vas stvarno puno znaci. Toliko godina iskustva i strucnog znanja, covek moze samo da pozeli...hvala vam puno. Ali ono sto bi naglasio da je ovo "projekat" na kom smo zajednickim snagama radili moj brat i ja. Zajedno smo se dogovarali sta i kako treba odraditi i sta bi bilo bolje. Naravno iz ove price nikako ne mogu da izostavim i Mirceta koji je uvek imao strpljenja i volje da posavetuje i izadje u susret. Pisao sam ranije da mi je doneo neke delove iz amerike. Takodje i Misa iz Kragujevca je aktivno ucestvovao svojim savetima cak i sa nekim delovima. Tako da kad se sagleda vise ljudi je na ovom projetku ucestovalo. Naravno brat i ja smo to fizicki odradili ali mnogo znaci kad ima neko da te posavetuje i da od nekog vidis neka vec proverena resenja. Ja nemam problem da iskoristim nesto sto se vec pokazalo kao dobro resenje. Hvala svima koji su pomogli i naravno koji prate ovu gradnju.
Evo jos da vam napisem kako trenutno stoje stvari i gde se stalo. Morao sam da zamenim sve servoe koje sam imao (7 kom hitec 485HB) iz razloga sto kad sam kupovao te servoe pre 2 godine nisam znao da servoi sa karbonitnim zupcanicima se ne preporucuju za velike bezinske avione jer karbonit jeste jaci od plastike ali je i dosta krut i podlozan pucanju. To sam sasvim slucajno saznao listajuci neke strane forume. Ljduma se desavalo da su im se zupcanici zdrobili. cak i na Hitec-ovom sajtu pise da ne treba da se koriste za benzinske avione. Tako da nisam smeo da rizikujem, vratio sam ove i uzeo 7x hitec 645MG sa metalnim zupcanicima. Jesu malo jaci nego sto bi rebalo za ovaj avion ali Stopar je samo njih imao iz ponude koji bi nama odgovarali. Dobra stvar je ta sto mi je Stopar izasao u susret i prihvatio ove sa doplataom za 7 novih. Tako da sad cekamo da stignu servoi koje treba Goran iz Leskovca da nam donese. Hvala i Goranu puno !!!
Pozdrav svima !!!!
nedbojsa:
Odeš do prve radnje koja prodaje delove za motorne testere i nađeš amortizere koji ti odgovaju.
GILE:
Na sve tri slike su iste gume,a razliciti aluminijumski pribori. Izlivene su tako da da upijaju veci frekventni opseg vibracija.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version