AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI
Demo reel 2011.
danko:
gizmo
Jedno pitanje, onako znatiželje radi... Jel imaš ti osiguranje za treća lica, tipa nedajbože da se nešto desi u vazduhu pa kopter padne na masu ispod (video sam snimke ispred skupštine, i neka žurka u areni valjda)?
I drugo, na kojoj lokaciji su one vetrenjače koje si snimao? Jel to negde u Srbiji?
gizmo:
Izvini Danko tek sam sad video tvoj post :sljus
Nemam nikakvo osiguranje ni za treca lica ni za samu opremu, jer u ovoj glupavoj drzavi tako nesto nece niko da osigura.
Zvao sam sve osiguravajuce kuce i cim pomenem letelicu odma sledi "ne moze, dovidjenja..."
Na svim tim snimcima gde ima puno ljudi uvek sam gledao da se maksimalno drzim po strani van mase i da imam nekog praznog prostora gde mogu brzo da sletim ako nesto zagusti.
Vetrenjace su pored Beca.
ak:
--- Quote from: gizmo on March 30, 2012, 06:08:04 PM ---Izvini Danko tek sam sad video tvoj post :sljus
Nemam nikakvo osiguranje ni za treca lica ni za samu opremu, jer u ovoj glupavoj drzavi tako nesto nece niko da osigura.
Zvao sam sve osiguravajuce kuce i cim pomenem letelicu odma sledi "ne moze, dovidjenja..."
Na svim tim snimcima gde ima puno ljudi uvek sam gledao da se maksimalno drzim po strani van mase i da imam nekog praznog prostora gde mogu brzo da sletim ako nesto zagusti.
Vetrenjace su pored Beca.
--- End quote ---
Na zalost, na ovakvim letelicama najcesce i nema prinudnog sletanja.
nedbojsa:
Predpostavljam da su sve opcije već probane vezano za osiguranje. No da li ste probali da osigurate osnovna sredstva i opremu npr. računare, foto opremu a da se uz to progura i multikopter kao tj. da se i on osigura kao oprema. Jeste da nema osiguranja od štete ka trećim licima. No bolje išta nego ništa!
gizmo:
To je jedna od opcija o kojima sam razmisljao, ali moram da se raspitam da li i kako to moze.
@AK - za razliku od standardnih RC helija, multikopteri imaju vece sanse da prezive u slucaju nekog kvara (quad ne). Hexa i posebno okto imaju tu prednost sto imaju vise kontrolera i motora,
pa i ako neki crkne u toku leta ili pukne elisa, postoji velika sansa da ce letelica moci bezbedno da se prizemlji.
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version