RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI
War bird day - 09. Septembar 2012.
mirce:
Warbird Day je zamišljen kao skup bez ikakvih takmičarskih pretenzija.
Poenta je na promociji hobija, prikazivanje atraktivnih modela, druženju, letenju, opuštenoj atmosferi...
Želja nam je da napravimo manifestaciju na kojoj će se voditi računa i o kvalitetu modela, izradi, finiširanju i naravno letenju...
Nadamo se poseti velikog broja modelara i iz zemlje i iz inostranstva, koji verovatno neće želeti da predju par stotina kilometara i da naprave samo jedan let tokom dana.
Prijava za letenje će biti slobodna, biće lista po kojoj će se leteti.
Plan je da u vazduhu leti samo jedan model, sem ako učesnici ne insistiraju drugačije.
Ako let traje prosečno 8 - 10 minuta, sa pripremom za poletanje i sletanje, teoretski za sat vremena može leteti samo 7 - 8 pilota. Za sada ima pijavljeno 16 učesnika, a do manifestacije ima još 3 meseca.
Sem toga, neki učesnici imaju po više modela...
Gledajući prijave, do sada ima prijavljena samo dva stiroporska modela. Pitanje je koliko će takvih modela i biti do kraja.
Stiroporski modeli jesu na neki način kopije Warbird-a, ali na manifestaciji koju pravimo, ne mogu se poistovetiti modelima pravljenim sa planova ili sa ARF modelima u koje su uložene desetine i stotine sati extra rada...
Sa druge strane, da ne bi uskratili učešće i toj kategoriji, za ovu godinu i prvi Warbird Day skup, imamo dogovor, da će modelari sa stiroporskim modelima, verovatno dobiti termin od 15-tak minuta tokom programa pre i posle podne. U tom periodu moći će da lete, što znači da će leteti više modela u isto vreme, a to će već samo po sebi biti atraktivno.
Ovim malim modelima ne treba veliki prostor, tako da se bojazan da će se sudariti svodi na minimum.
Za sada je ovo plan kojeg ćemo se držati.
Molim vas u ime organizatora, da ova tema ne predje u polemisanje.
RC Pilot team
mirce:
Hvala Mišo...
zajko:
Veeeeery Nice ! :)aplauz :)aplauz :)aplauz :)aplauz
maxa69:
Perfektno,ima neki "vintage"izgled.
Ne znam za vas ali ću ga ja sigurno uramiti.
Evo jedne po malo smele ideje koju smo pomenuli u Maloj Ivanči.Razmišljali smo da ovako nešto uvežbamo jer modele imamo :big smile:
Ne znam da li će nam organizatori dozvoliti,da ne vežbamo džabe letenje 2 (<--)
mirce:
Dragi prijatelji, želim da vas obavestim da se manifestacije Warbird Day neće održati ili je bar ja neću organizovati.
I sami ste mogli videti koliko sam truda, vremena i rada uložio u sve ovo, ali ne vredi. Niko neće da pomogne, a sam ne mogu...
Ovim putem želim da se zahvalim Banetu i Miši, kao i Zajku na želji da bude sponzor.
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version