RAZNO > PLANOVI / NACRTI MODELA
Moj nacrt - from scratch
Nitronen:
Malo sam se igrao kako bi izgledao neki moj model iz glave koji bi mogao da se odradi stirodurom. Jos uvek nisam usao u detalje, ali bih voleo poneki savet vezano za volumene krila i kontrolnih povrsina.
Takodje me interesuje kako bi se ovi zaseceni krajevi krila sa zadnje strane odrazili na let modela?
Bela tacka koja se vidi na pogledu odozgo bi po programu trebalo da bude teziste celog objekta ako zamislimo da je sav od istog materijala. Tako da dodavanjem motora i korekcijom duzine nosa (koji sam namerno pustio da bude malo duzi) racunam da bi mogao lepo da se izbalansira.
Poz!
djbojan:
:)aplauz :)aplauz :)aplauz
super izgleda!
disljenko:
Pa ako je tu teziste(sto je tesko za poverovati) model ce biti previse nosat, uzimajuci u vidu da je sve od istog materijala. Sa nekog mog gledista !!!
Nitronen:
Malo sam izmenio vertikalni stabilizator, onaj gore deluje previse glomazno.
I meni deluje kao da bi u ovoj situaciji trebalo da je teziste malo vise prema napred. Ipak mislim da bi polozajem baterije i eventualno skracivanjem nosa moglo da se ubudzi (work)
saxpg:
Crtez je dobro ispao.
To sto si izracunao je kako ti kazes "teziste celog objekta" i nema veze sa letenjem istog, a da bi model letio kako treba, moras izracunati centar tezista.
Postoje formule kojima se to radi, ali najlakse je za pocetak koristiti on-line tablicu koja se nalazi ovdje:
http://adamone.rchomepage.com/cg_calc.htm
Ako malo googlas ima ih jos dosta po netu.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version