ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Problem sa Punjacem ili nesto drugo
todor:
Imam punjac Hyperion EOS0606i i imam jedan problem.
Kada hocu da napunim beteriju npr cest slucaj baterija 2350mAh 3s koja je ispraznjena do 3.65V po celiji, namestim punjenje sa 0.5C punjnja,
odnosno punim sa oko 1150 mAh jer mi nije bitno za koje vreme ce se napuniti.
Posle odredejenog vremena oko npr sat vremena punjac daje zvucni signal da je baterija napunjena.
Kad pogledam napunjene su sve tri celije do 3.95 ili 4.0 V po celiji (u zavisnosti od slucaja, ali su sve tri dobro izbalansirane) e sad zasto nije baterija napunjena do mah 4.2 V po celiji.
Ja onda opet pokrenem punjac sa istim podesavanjima i batereija se napuni do 4.2V po celiji.
Samo da napomenem bateriju kada punim ne praznim je jer mislim da to nema potrebe za Li-Po baterije.
Da li na ovo utice ulazni napon koji je na punjacu 12.5V???? :sljus
Pozdrav
matovic:
Imas podeseno vremensko ogranicenje punjenja ili nesto slicno? Ja bih prvo proverio to :)
todor:
--- Quote from: matovic on January 23, 2012, 09:07:52 AM ---Imas podeseno vremensko ogranicenje punjenja ili nesto slicno? Ja bih prvo proverio to :)
--- End quote ---
Ovaj punjac nema tu opciju, ili ja bar ne znam za to.
Mislim da to nije problem.
miša2002:
--- Quote from: todor on January 23, 2012, 09:00:54 AM ---Imam punjac Hyperion EOS0606i i imam jedan problem.
Kada hocu da napunim beteriju npr cest slucaj baterija 2350mAh 3s koja je ispraznjena do 3.65V po celiji, namestim punjenje sa 0.5C punjnja, odnosno punim sa oko 1150 mAh jer mi nije bitno za koje vreme ce se napuniti.
Posle odredejenog vremena oko npr sat vremena punjac daje zvucni signal da je baterija napunjena.
Kad pogledam napunjene su sve tri celije do 3.95 ili 4.0 V po celiji (u zavisnosti od slucaja, ali su sve tri dobro izbalansirane) e sad zasto nije baterija napunjena do mah 4.2 V po celiji.
Ja onda opet pokrenem punjac sa istim podesavanjima i batereija se napuni do 4.2V po celiji.
Samo da napomenem bateriju kada punim ne praznim je jer mislim da to nema potrebe za Li-Po baterije.
Da li na ovo utice ulazni napon koji je na punjacu 12.5V???? :sljus
Pozdrav
--- End quote ---
Ako je tako kako si napisao, nisi namestio punjenje do kraja, tj ograničio si punjenje na 1150mAh a to nije struja već kapacitet tj kad dostigne tu vrednost pre 4,2V on prekida punjenje. Zapravo, punjenje prestaje ili kad postigne 4,2V ili kad "doda" 1150mAh !
Pozdrav
branek:
Prvo da kažem, neka se niko ne ljuti što su obrisana 3 odgovora koja su bila nekako konfuzna i potpuno van konteksta pitanja.
A sad da probamo konkretno da odgovorimo, ajde prvo pročitaj ovo uputstvo:
http://media.hyperion.hk/dn/eos/EOS0606i(dc)-B-MAN-EN.pdf
Koliko sam ja na brzinu video, ima da se podesi kapacitet baterije koju puniš. Verovatno je to, jer je malo drugačije nego uobičajeni načini podešavanja. Proveri sve još jednom pa ćemo da vidimo. Ako ti nešto nije jasno, navedi stranicu uputstva pa da ti razjasnimo.
A ovo je link ka toj seriji pinjača: http://media.hyperion.hk/dn/eos/
Pozdrav
branko
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version