ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Sigurnost pre svega
ivanmagd:
Evo sta sam ja smislio za punjenje baterija bez nadzora.
Nabavio sam stari orman za struju ili nesto slicno nemam pojma sta je
Ubacio u njega napajanje od servera koje izbacuje 32A na 12V
Ubacio dva Accucell-a, jedan stacionaran i jedan mobilan ako treba za livadu. I sve to na dve nabudzene police
Prikljucaka raznih...
Naravno nista bez cuvara
A u ovaj metalni orman iznad cu da stavim sve baterije koje imam ali moram da je preuredim i napravim pregrade.
Sve je to na kraju pod kljucem pa i ako se nesto dogodi sve ostaje u ormanu u svakom slucaju jeftinije nego ne daj Boze deo kuce.
Pozdrav svima i STAY SAFE...
todor:
E ovo ti je mnogo dobra stvar. Bacio si me u razmisljanje.
Mozda kad bi na toj metalnoj kutiji izbusio par rupica, jel u slucaju da dodje do onog najgoreg
ako ima gde da izlazi dim nece doci do eksplozije ili.... vazduh pomaze vatri....pa sad i ja ne znam sta je bolje.
Ajde neka se jos neko ukljuci u temu jel bolje da ima jos koji otvor (mamnji) ili je
bolje da je skroz zatvoreno?
ivanmagd:
Ajde probacu da slikam, orman je vec izbusen ali se ne vidi, odmah iznad vrata je izbusen lim celom duzinom samo ga gornji deo ormana pokriva i prelazi preko njega kao kacket a odozdo je ventilator koji ubacuje vazduh u orman pa cak i da on stoji pored njega moze da prodje vazduh.
ivanmagd:
soprano:
Mnogo fino resenje samo sto sam ja razmisljao o manjem ormaricu za telekomunikacije ili kablovsku,koji se montiraju po zgradama i u tom slucaju bi punjac bio spolja jer mislim da iako se nesto desi onda ce to biti na bateriji zasto punjac da izgori ni kriv ni duzan.Ili moze da se koristi jedan ormaris podeljen na dva dela gde je punjac u jednom a baterija u drugom delu.Kod nas ima firma koja po naridzbini i zeljenim merana prave ormane. Trenutno koristim one zastitne vrecice za punjenje ali opet mi savest nije cista iako sam blizu punjaca dok se baterija puni.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version