RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Sklapanje Hexakoptera - Problem

(1/23) > >>

danko:
Nov sam na forumu, a i uopšte u ovom RC svetu, pa nemojte da mi zamerite na možda glupim pitanjima :)

Naime, kupio sam Mikrokopter Hexa2, i danas sam počeo sa sastavljanjem

Trebalo mi je poprilično vremena da u onom šturom upustvu skapiram koji šrafovi idu gde, pogotovo što nijedna dimenzija ne odgovara, a i neki delovi pretpostavljam da nedostaju (dobio sam samo 4 gumena amortizer nosača, a po fotkama zaključujem da je potrebno 6 za montažu), fotografije u uputstvu su od neke stare verzije, tekst upustva je nešto novija verzija, a ovi moji delovi valjda najnovija, pa se ništa nisačim ne slaže.. Ali valjda sam za sada krenuo korektno:

Žice od motora provukao kroz unutrašnjost cevke, sve kako treba..

Međutim kad sam pokušao da zašrafim motor, problem. Rupe na motoru ne odgovaraju rupama na cevima:

Sad nisam siguran šta da radim, da li da bušilicom proširim postojeće rupe jer mi fali oko 3mm, pa da ispod šrafova ubacim podloške da drže ili nešto nisam dobro okrenuo?

pericamitic:
 a da zakrenes motor i probas druge dve rupe na motoru?

flugzeug:
po slici se cini da je isti razmak na svim rupama...ja bi kontaktirao prodavaca, njegovo je da rijesi taj problem. nemogu da vjerujem.

Belja kv:
Prosiri rupe  (work)http://www.aerobot.com.au/shop/all-products/73-mikrokopter-hexa-2-kit.html

SDmodelar:
Zakretanje motora za 90o će sigurno rešiti problem. I na slici mi se čini da drugi par rupa ima veći razmak.
Svi motori koje sam imao u rukama imali su različit razmak izmeću rupa po dijagonalama, čak mislim da su te mere standardizovane.

Pozdrav
Nikola

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version